Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Történelmi magasságokban a Dow Jones index

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2014. szeptember 18.   11:01

Dow Jones: Megerősítést nyert az emelkedő trend Tegnap este a Fed kamatdöntő ülése mozgatta meg a piacokat. A vártnak megfelelően a jegybank újabb 10 milliárd dollárral csökkentette az eszközvásárlási program havi...

Dow Jones: Megerősítést nyert az emelkedő trend
Tegnap este a Fed kamatdöntő ülése mozgatta meg a piacokat. A vártnak megfelelően a jegybank újabb 10 milliárd dollárral csökkentette az eszközvásárlási program havi összegét, amely így már 15 milliárd dollárra csökkent. A Fed továbbra is azt kommunikálja, hogy a program végét követően jelentős időre van szükség a kamatemelés elkezdéséhez. A jövő év végére vonatkozó irányadó rátára vonatkozó várakozást pedig 25 bázisponttal 1,375%-ra emelte a jegybank.
Az index kisebb megingás után emelkedni kezdett és történetének legmagasabb záró árfolyamát állította be. Ez pedig az emelkedő trend megerősítését jelenti, és újabb tere nyílt az emelkedésnek. A technikai kép eléggé egyértelmű helyzetet mutat, egy oldalazásból mozdult el felfelé az árfolyam, a korábbi lokális maximumot áttörve. További emelkedés várható, erős ellenállás nincs az árfolyam útjában, csak a 17.500 pontos lélektani szintet tudjuk megállóként kiemelni.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 17.15017.500 
EUR/USD: Tovább erősödik a dollár
A Fed döntése az EUR/USD devizapárt is megmozgatta, a várakozásoknak megfelelően tovább erősödött a tengerentúli fizetőeszköz. Az elmúlt két hét korrekcióját radírozta le az árfolyam, és új lokális mélyponton is járt a devizapár. Bár a mai kereskedést pozitív korrekcióval kezdte az árfolyam, ennek ellenére az irány továbbra is lefelé mutat, a tegnapi esés a csökkenő trend megerősítését jelenti. A következő erősebb támasz, ahonnan nagyobb visszapattanás jöhet 1,275-nél található.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1,2751,298 
Arany: Van tér még lefelé
Az arany piacán is véget ért tegnap a pozitív korrekció miután az 1.240 dolláros támaszról lepattant az árfolyam, és 1.223 dolláros zárással új lokális mélypontra esett a kurzus. Ez a csökkenő trend folytatódását jelenti, bár kissé túladott már az árfolyam, ennek ellenére azonban folytatódhat az esés, a következő erősebb támasz 1.185 dollárnál található.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
1.185 1.240 
EUR/HUF: Fontos támaszon az árfolyam
Második napja erősödik a forint az euróval szemben, de az árfolyam közeledik a 312-es támaszhoz. Az elmúlt másfél hónapban már több alkalommal pattant vissza az árfolyam erről a szintről ezért fontos kérdés, hogy ezúttal a szintnél miként fog viselkedni a kurzus. A támasz törésével, akár a 200 napos mozgóátlagig (307,5) is erősödhet a forint, ellenkező esetben pedig folytatódhat az oldalazás a 312-317 forint közötti sávban.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 312317 
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben