Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pénzügyileg Oroszország áll nyerésre

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. február 18.   09:16

Ukrajna az IMF-től kérne segítséget Ukrajna pénzügyileg is megszenvedi az orosz konfliktust, így megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy az IMF-től kérjenek segítséget. Ez egyúttal azt is mutatja, hogy az oroszok legalább egy...

Ukrajna az IMF-től kérne segítséget

Ukrajna pénzügyileg is megszenvedi az orosz konfliktust, így megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy az IMF-től kérjenek segítséget. Ez egyúttal azt is mutatja, hogy az oroszok legalább egy célt már biztosan elértek, gazdaságilag meggyengítették Ukrajnát, miközben ők a magas olaj- és gázárakból még profitálnak is.


Kelet-Ukrajnában a szeparisták megszegték a tűzszünetet. Ez korábban is rendszeresen előfordult, de a mostani feszült helyzetben ez csak olaj a tűzre. Az orosz menetrend szerint vasárnap véget ér a hadgyakorlat Belaruszban, ami a feszültség enyhülését hozhatja, ha megkezdődik az orosz csapatok visszahívása is.

Ismét elkerülhető a kormányzati leállás

Az amerikai szenátus megszavazott egy háromhetes költségvetési tervezetet, ami megakadályozza a kormányzati leállást, időt adva a törvényhozóknak, hogy megállapodjanak a teljes éves tervezetről. A törvényjavaslat Joe Biden asztalára került.


A St. Louis-i Fed elnöke, James Bullard, arra figyelmeztetett, hogy ha a Fed nem lép időben és megfelelő mértékben, akkor az infláció tovább növekedhet, és a mostaninál is nagyobb problémát okozhat. A jegybankár szerint júliusig 1 százalékos kamatemelést kellene végrehajtania a Federal Reserve-nek, hogy megállítsák az inflációt.

A japán infláció nem foglalkozik a globális trendekkel

Elmaradt a várttól az infláció Japánban. A decemberi 0,8%-ról még a várt 0,6%-nál is jobban, éves szinten 0,5%-ra lassult vissza januárban a fogyasztói árak növekedési üteme a szigetországban. A maginfláció is meglepetést okozott, 0,5%-ról 0,2%-ra esett vissza 12 hónapos összevetésben, míg az elemzők 0,3%-ot becsültek. Az infláció továbbra is messze van a BoJ 2%-os céljától, így a friss adat további kivárásra ösztönözheti a jegybankot a monetáris kondíciók szigorításával kapcsolatban.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben