Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hamarabb véget érhet az EKB eszközvásárlása

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. február 16.   09:23

Ez még nem jelenti a kamatemelés megkezdését Az EKB francia tagja, Francois Villeroy de Galhau szerint az EKB „APP” program keretében történő eszközvásárlásai a harmadik negyedévben valószínűleg véget érhetnek....

Ez még nem jelenti a kamatemelés megkezdését

Az EKB francia tagja, Francois Villeroy de Galhau szerint az EKB „APP” program keretében történő eszközvásárlásai a harmadik negyedévben valószínűleg véget érhetnek. Ez az eszközvásárlási program kivezetésének gyorsítását jelentené, mivel a december 16-i döntés alapján októbertől havi 20 milliárd euró lenne az eszközvásárlási program összege, addig, amíg szükséges. Ugyanakkor a jegybankár szerint ez még nem jelenti azt, hogy az eszközvásárlási program leállításával kamatemelésbe kezdene az EKB.


Isabel Schnabel jegybankár szerint az EKB nem hagyhatja figyelmen kívül a száguldó lakásárakat sem, ami szintén a gyorsabb monetáris szigorítás irányba mutat.


A várt 5,4%-os stagnálás helyett 5,5%-ra emelkedett a brit infláció januárban. A maginfláció 4,2%-ról 4,4%-ra emelkedett.


Szerbiában április 3-án előrehozott választásokat tartanak. Aleksandar Vucic elnök így próbálja meg kihasználni pártja népszerűségét.

Visszavonulnak az orosz csapatok?

Joe Biden továbbra is elképzelhetőnek tartja, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát, hiszen az orosz katonák továbbra is fenyegetően közel táboroznak a határhoz, és az USA pesszimista azzal az orosz állítással kapcsolatban, hogy Moszkva kivonja katonáit a határról. Az oroszok továbbra is azt állítják, hogy nem akarják megtámadni Ukrajnát, ám az amerikai hírszerzés mára becsüli a háború megkezdését.

Enyhült az inflációs nyomás Kínában

Lassult az áremelkedés üteme Kínában. A decemberi 1,5% után januárban csak 0,9%-kal nőttek éves összehasonlításban az árak, ami meglepte a szakértőket is, ők ugyanis 1,0%-os emelkedésre számítottak. A lassulást leginkább a csökkenő élelmiszerárak okozzák. Ezzel együtt a termelői árindex növekedésének üteme is lassult, fél éve volt utoljára ilyen „alacsonyan”. A januári 9,1%-os drágulás jelentősen elmarad a decemberi 10,3%-tól és a 9,5%-os piaci várakozástól is. A lassuló inflációs környezet további lökést adhat a kínai jegybanknak, hogy monetáris eszközeivel támogathassa az ázsiai szuperhatalom gazdaságát.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, míg az európaiak pluszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben