Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új eurózónás inflációs előrejelzés érkezik ma

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. február 10.   09:34

A Bloomberg információi szerint magasabb inflációt prognosztizálnak Az Európai Bizottság ma 11:00-kor teszi közzé új inflációs előrejelzését. A Bloomberg által látott vázlat alapján idén 3,5%, jövőre...

A Bloomberg információi szerint magasabb inflációt prognosztizálnak

Az Európai Bizottság ma 11:00-kor teszi közzé új inflációs előrejelzését. A Bloomberg által látott vázlat alapján idén 3,5%, jövőre 1,7% lehet az infláció az új előrejelzés alapján. Eddig 2,2% valamint 1,4% volt az inflációs előrejelzés. A Bizottság új inflációs előrejelzése megerősítheti, hogy jövőre a 2,0%-os jegybanki cél alá fog esni az infláció.


A Bundesbank új elnöke, Joachim Nagel szerint szükség lehet az idei kamatemelésre, amennyiben az infláció nem javul jelentősen. Egyúttal felhívta a figyelmet a márciusban érkező új jegybanki előrejelzés fontosságára is.


A román jegybank tegnap 2,0%-ról 2,5%-ra emelete az alapkamatot. A döntés enyhe meglepetés volt, mivel az elemzők közül valamivel többen számítottak 25 bázispontos emelésre, mint 50 bázispontosra.


A tegnapi kereskedésben kiemelkedően jól teljesítettek az autógyártók részvényei, mivel a német autógyártók szövetsége (VDA) komoly fellendüléssel számol az idei évre. A német autógyártók hazai termelése 13%-kal, külföldi termelésük pedig 9,9%-kal emelkedhet a tavalyi évhez képest.

Egy lépéssel közelebb a megállapodásához

A republikánusok és a demokraták jelentős lépést tettek afelé, hogy megoldják a kormány egész éves finanszírozását. Egy széles keretről állapodtak meg, ami lehetővé teszi, hogy a részleteket később dolgozzák ki, és olyan csomagot fogadjanak el, ami akár az 1500 milliárd dollárt is elérheti. A képviselőház néhány napja fogadta el azt a háromhetes költségvetési törvényjavaslatot, amivel elkerülhető a február 18-i leállás. Ez a jövő héten kerül a szenátus elé, így a törvényhozóknak több idejük van a 2022-es költségvetési terv megszavazására.

Befejezte QE programját az ausztrál jegybank

Az ausztrál jegybank a mai nappal befejezte a mennyiségi lazítást (quantitative easing), melynek végén a forgalomban lévő ausztrál államkötvények több, mint 40 százalékát birtokolja, eszközeinek összege pedig 650 milliárd ausztrál dollárra rúg (465 milliárd USD). Philip Lowe jegybankelnök azt mondta, hogy májusban dönthetnek a hozamok újrabefektetéséről. Mindemellett, az elemzők rövidtávon nem várnak mennyiségi szigorítást a jegybanktól.


Minimális mértékben csökkent a termelői árindex Japánban. A decemberi 8,7% után januárban 8,6%-kal voltak drágábbak a termelői árak, mint egy évvel ezelőtt. Ez jóval meghaladta a 8,2%-os elemzői konszenzust. A havi alapú mutató 0,0%-ról 0,6%-ra gyorsult.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek közül a Dow minimális pluszban, az S&P és a Nasdaq pedig mínuszban volt ma reggel. Az európai határidős indexek a pozitív tartományban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben