Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább hűtené a várakozásokat az EKB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. február 9.   09:25

Eddig 5 bázispontot tudtak csak lefaragni Ismét próbálja hűteni a kamatemelési várakozásokat az EKB. Ezúttal Francois Villeroy francia jegybankár nyilatkozta, hogy a piacok túlzásba estek és túlreagálták...

Eddig 5 bázispontot tudtak csak lefaragni

Ismét próbálja hűteni a kamatemelési várakozásokat az EKB. Ezúttal Francois Villeroy francia jegybankár nyilatkozta, hogy a piacok túlzásba estek és túlreagálták az EKB kommunikációjának változását. Az elmúlt napokban a jegybanknak csak minimálisan sikerült csökkentenie a piaci várakozásokat. A csúcson összesen több mint 50 bázispontos emelést árazott a piac év végéig, ez mostanra visszacsúszott 45 bázispont környékére, de a jegybank üzenetei átütő eredménnyel azért egyelőre nem jártak.


Márciusban kezdődik a banki klímastresszteszt, aminek júliusban lesz meg az eredménye. Ennek során azt vizsgálják, hogy a banki kitettségek mennyire ellenállóak az extrém időjárásnak és a szigorúbb környezetvédelmi szabályoknak. Egyedi eredményeket nem hoznak nyilvánosságra, csak aggregált eredményeket fognak publikálni. A jelenlegi vizsgálat valószínűleg csak a kezdet, és elképzelhető, hogy a későbbiek során a tőkekövetelmények meghatározása során is figyelembe fogják venni.


A lengyel jegybank a várakozásokkal összhangban 2,75%-ra emelte tegnap az alapkamatot.

Részben az ellátási lánc problémák miatt nem érheti el az infláció a 2%-ot idén

A San Francisco-i Fed elnöke, Mary Daly továbbra is úgy gondolja, hogy a márciusi kamatemeléssel csökkenni fog az inflációs nyomás. A jegybankár szerint túl régóta magas az infláció, de az ellátási láncok által okozott ár nyomás miatt még az év végére sem mérséklődik majd a 2%-os szintre.


Az Egészségügyi Világszervezet arra számít, hogy az omikron új fertőző változata világszerte terjedni fog, bár még nem világos, hogy az alvariáns képes-e újrafertőzni az omikron törzs korábbi változatán már átesett embereket. A vírus BA.2 variánsa fertőzőbb, mint a BA.1 (első omikron változat), tehát egyre több esetet jelenthetnek világszerte. Egyelőre nincs jele annak, hogy ez az alvariáns súlyosabb tüneteket okozna, bár megjegyezték, hogy a vizsgálatok most is folyamatban vannak. Az omikron általában nem okoz olyan súlyos tüneteket, mint az alfa és a delta változatok, de gyorsabban terjed.


Az amerikai képviselőház elfogadta azt a törvényt, ami március közepéig biztosítja a kormány finanszírozását. Ez ideiglenes megoldást jelent, és időt ad a feleknek, hogy átfogó megállapodásra jussanak a 2022-es költségvetési kiadásokról, miután a hetekig tartó tárgyalások eddig nem hoztak eredményt. A 272:162 arányban megszavazott törvényjavaslat most a szenátus elé kerül, ahol gyors szavazást terveznek, hogy elkerüljék a részleges kormányzati leállást. A kormányt jelen állás szerint február 18-ig tudják finanszírozni.

Felpörgetné a lakáspiacot a kínai jegybank

Közbelépett a keddi kereskedés során a kínai hatóság, vagyis az államhoz köthető befektetési alapok nagy mennyiségben vásároltak hazai papírokat a kereskedés második felében. A CSI 300 index már 2,4%-os mínusznál is járt, azonban a beavatkozás következtében mindössze 0,6%-os mínuszban fejezte be a napot. A beavatkozás célja az lehetett, hogy lassítsák a fő kínai index és részvények esésének ütemét.


Éves szinten 3,6%-kal nőtt Japánban az M2-es pénzaggregátum januárban, míg az M3-as mutató 3,3%-kal bővült. Mindkét mutató növekedési ütemében lassulás tapasztalható, ugyanis decemberben az előbbi 3,7% (év/év), utóbbi pedig 3,4% (év/év) volt.


A kínai jegybank enyhített a lakossági lakáshitel kondíciókon azért, hogy a megfizethető áron megvásárolható ingatlanokhoz könnyebben hozzájuthassanak az állampolgárok, és hogy felpörgessék a válságban lévő ingatlanpiacot. Az új szabályozás értelmében a lakossági lakáshitelezésre nem vonatkozik semmilyen jegybanki korlát. A bankoknak eddig csak egy megszabott, maximális kitettsége lehetett a szegmensben.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben