Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újraéledt a londoni pénzügyi centrum

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. február 8.   09:28

Christine Lagarde hűtötte a kamatemelési várakozásokat A Google adatai alapján a dolgozók 70%-a már visszatért a londoni pénzügyi negyedbe, miután a kormány feloldotta a home office-ra vonatkozó ajánlást. Ez december eleje...

Christine Lagarde hűtötte a kamatemelési várakozásokat

A Google adatai alapján a dolgozók 70%-a már visszatért a londoni pénzügyi negyedbe, miután a kormány feloldotta a home office-ra vonatkozó ajánlást. Ez december eleje óta a legmagasabb érték.


Hétvégétől Olaszországban kis lépésekkel ugyan, de elkezdődik a lazítás, és eltörlik a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget. Csehországban is lazítanak az intézkedéseken, miután az új megbetegedések esetszáma 3 hetes mélypontra esett.


Christine Lagarde szerint az EKB monetáris politikáját fokozatos átmenetet fogja jellemezni. Fontosnak tartja, hogy a jegybank rugalmas és adat-vezérelt legyen, mondta el tegnapi Európai Parlamenti meghallgatásán. A jegybankelnök ezzel az üzenettel valószínűleg hűteni kívánta a kamatemelési várakozásokat, ugyanis a piac már öt kamatemelést áraz az idei évre.


A lengyel jegybank ma várhatóan 50 bázisponttal 2,75%-ra emeli az alapkamatot.

Egyre több kamatemelést várnak a közgazdászok

Januárban 0,7%-kal emelkedtek az órabérek az USA-ban, ami 5,7%-os emelkedést jelent éves alapon. Ez jó lehet a munkavállalók szemszögéből, viszont nem segít az infláció csökkentésében. Ez azt jelentheti, hogy a Fed-nek még gyorsabban kell lépnie. A Bank of America egyik közgazdásza már hét 25 bázispontos kamatemelésről beszél 2022-ben, és további négyről2023-ban. A csütörtöki inflációs adat után ismét tisztább lehet a kép.


Joe Biden elmondta, hogy leállítanák az Északi-Áramlat 2 vezetéket, ha az oroszok megtámadják Ukrajnát. Az új német kancellár, Olaf Scholz, egyetértett az amerikai elnökkel. Emmanuel Macron francia elnök egy közel 6 órás tárgyalás alatt sem tudott kézzelfogható áttörést elérni, de Putyin megköszönte az államfő látogatását, és elmondta, hogy Macron több olyan ötletről is beszélt, amit az orosz vezetőség átbeszélhet, és Oroszország kész lehet a kompromisszumra. Boris Johnson elmondta, hogy elképzelhető, hogy az angolok bevetik a vadászgépeiket illetve csatahajóikat, hogy megvédjék Ukrajnát.

Nem szeret költekezni a japán lakosság

Ötödik hónapja csökkennek a lakossági kiadások Japánban. Az éves alapon számított 0,2%-os decemberi zsugorodás ugyan jobb, mint a korábbi hónapban mért 1,3%-os csökkenés, de elmarad az elemzők +0,3%-os várakozásától.


A tízéves japán kötvényhozam lassan elérheti a BoJ 0,25%-os tolerancia szintjét, ami arra ösztönözheti a jegybankot, hogy két év után először nem betervezett kötvényvásárlást hajtson végre. Emellett akár a tervezett vásárlások mennyiségét is növelhetik.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben