Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Az Erste elemzői voltak a legpontosabbak 2021-ben

SZTORI
SZTORI2022. február 3.   14:29

Az Erste Bank elemzői adták a legpontosabb előrejelzést a magyar gazdaság mutatóinak alakulásáról a Reuters elemzői felméréseiben 2021-ben, így ők nyerték el a Refinitív StarMine díját Magyarországon. A kelet-közép-európai valuták árfolyammozgásának előrejelzésében pedig a negyedik helyet szerezte meg az osztrák Erste Csoport elemzői csapata.

Az Erste Bank nyerte el Magyarországon 2021-ben a Refinitív StarMine díját a Legpontosabb Előrejelzésekért a Reuters Elemzői Konszenzusban. A Refinitív az LSEG (London Stock Exchange Group) egyik üzletága, a világ egyik legnagyobb pénzügyi piaci adat- és infrastruktúraszolgáltatója 6,25 milliárd dolláros bevétellel, több mint 40 ezer ügyféllel és 400 ezer végfelhasználóval 190 országban. A társaság a Reuters-szel kötött 30 éves megállapodásának keretében kínálja a Reuters Elemzői Konszenzus szolgáltatását. A konszenzus készítése során megkérdezett elemzők előrejelzéseit a Refinitív StarMine szolgáltatásában értékelik. A statisztikai adatok kiadását követően minden előrejelzést leadó elemző a pontosságának megfelelő pontszámot kap, ám figyelembe veszik azt is, hogy mekkora a hiba a többiek becsléséhez képest, vagyis, hogy a piaci konszenzus mennyiben tért el a valós adattól. Ez az értékelési rendszer nem csupán az elemzők minősítésére szolgál, hanem egy olyan mutatót is létrehoznak a segítségével (StarMine SmartEstimate), amely ezeket az eltéréseket elemzi, és ezzel képes előre jelezni a nem várt piaci fordulatokat és azok irányát.

A Refinitiv StarMine Awards azokat a társaságokat és elemzőket ismeri el, akik a Reuters Elemzői Konszenzusban a legpontosabb előrejelzést adták a gazdasági mutatókra és a devizaárfolyamokra. A makrogazdasági előrejelzéseket összesen 15 országra és az eurózónára készítik, valamint díjakat osztanak összesen hét devizaárfolyam előrejelzési kategóriában (külön a legnagyobb valutáknak, valamint az ázsiai-, a kelet-közép-európai, és a latin-amerikai devizák csoportjának). A díjat mindig a rákövetkező év februárjában hirdetik ki.

Az Erste elemzői a 2018-ban és 2019-ben elért második helyezések után 2021-ben nyerték el először az első díjat a magyar makrogazdasági előrejelzésekben. Ehhez a legfontosabb indikátorokra – GDP, infláció, ipari termelés, külkereskedelmi mérleg egyenlege, folyó fizetési mérleg egyenlege, államháztartás hiánya, alapkamat – kellett minél pontosabb rövid- és hosszú távú előrejelzéseket adni. Az osztrák Erste Csoport elemzői csapata ezen kívül a negyedik helyezést érte el a kelet- közép-európai devizaárfolyamok előrejelzésében.

Az Erste Bank elemzői:

Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője 2004 óta dolgozik a pénzintézetnél, számos banki terület munkáját segíti makrogazdasági és bankpiaci előrejelzések készítésével, emellett az Erste Csoport elemzési tevékenységét is támogatja a magyar gazdasághoz, illetve a forint- és kötvénypiachoz kapcsolódó elemzésekkel.

Nagy János közel öt éve dolgozik makrogazdasági elemzőként. Korábban a GVI-nél, később Pénzügyminisztériumban szerzett tapasztalatot, majd szeptember elején csatlakozott az Erste csapatához. Elsősorban a reálgazdasági folyamatok elemzésére, és havi, valamint negyedéves mutatók előrejelzésére fókuszál, jól kiegészítve Nyeste Orsolya pénzügyi és monetáris kvalitásait.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben