Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyre többen gondolják úgy, hogy keményebben szigorít majd a Fed

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 31.   09:52

Amerika is csapatokat küld Kelet-Európába A múlt heti Fed ülést követően a Goldman Sachs elemzői is módosították a kamatemeléssel kapcsolatos várakozásaikat. Az elemzőház így már öt 25 bázispontos...

Amerika is csapatokat küld Kelet-Európába

A múlt heti Fed ülést követően a Goldman Sachs elemzői is módosították a kamatemeléssel kapcsolatos várakozásaikat. Az elemzőház így már öt 25 bázispontos emelést vár a négy helyett. Az atlantai Fed vezetője, Raphael Bostic ennél konzervatívabb, és még mindig csak három kamatemeléssel számol, viszont szerinte a kamatemelési ciklust akár egy 50 bázispontos emeléssel is kezdheti a központ bank, amire 2000 óta nem volt példa.


A Pentagon szerint Oroszország tovább növelte csapatainak létszámát az ukrán határon. Az amerikai szenátorok hamarosan megállapodhatnak a szankciós törvényjavaslatról, Joe Biden pedig azt mondta, hogy csapatokat küld Kelet-Európába. Oroszország magyarázatot akar az európai biztonsági kötelezettségekre, mielőtt a következő javaslatait előterjesztené.

Olaszországban minden marad a régiben

Az olasz parlament hosszas szavazást követően az eddigi köztársasági elnököt, Sergio Mattarella-t választotta újra. Annak ellenére, hogy a 80 éves köztársasági elnök korábban jelezte, hogy nem kíván hosszabbítani, végül mégis elvállalja a megbízatást. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Mario Draghi marad a miniszterelnök, és tovább folytathatja a reformokat Olaszországban. Ez a kiszámíthatósággal együtt pozitív a piacok számára, így az olasz hozamfelárak várhatóan csökkenni fognak ma.


Abszolút többséggel győzött a hétvégi parlamenti választásokon a portugál miniszterelnök pártja. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jövőben a szélsőbal nélkül is képes lesz kormányozni.


A német pénzügyminiszter szerint a kormánynak el kell kezdenie a járványügyi lazítások megtervezését, hiszen a vállalatoknak látniuk kell a várható menetrendet, hogy fel tudjanak rá készülni. Németországban egyelőre még emelkedik a napi megbetegedések száma, de 1-2 héten belül akár ott is tetőzhet a járvány.

Elkezdődött a kínai holdújév ünnepe

A mai nappal elkezdődött a holdújév ünnepének hete Kínában, a sanghaji tőzsde egész héten, míg a hongkongi börze kedden, szerdán és csütörtökön lesz zárva. A holdújévet az újhold érkeztével holnaptól ünneplik Kínában.


A koronavírus gócpontok és a megingó ingatlanpiac ellenére minimálisan javult Kínában a beszerzési-menedzseri hangulat. A hivatalos adatok alapján a feldolgozóipari index 50,0-ről 50,1-re, míg a szolgáltatószektor 51,0-ről 51,1-re módosult, a kompozit érték 51,0 lett. A Caixin felmérése alapján azonban a feldolgozóipari beszerzési-menedzser index 50,9-ről 49,1-ig süllyedt januárban.


Negyedéves alapon 1,0%-kal nőtt a japán ipari kibocsátás 2021 utolsó három hónapjában annak ellenére, hogy decemberben havi szinten 1,0%-kal esett vissza a gyárak teljesítménye. A bővülést elősorban a felpörgő autóipar hajtotta. A kiskereskedelmi forgalom 2021 negyedik negyedévében 2%-kal nőtt, mielőtt a szigetországot is elérte az újabb koronavírus hullám.


A tavalyi év utolsó negyedévében 7,9%-kal gyorsult a kínai ingatlanszektor hitelezése, ami nagyobb ütem, mint az előző negyedévben mért 7,6%. Az 52,2 ezermilliárd jüan (8,2 ezermilliárd dollár) hitel kihelyezésére még a kínai jegybank azon felhívása előtt került sor, hogy az elsősorban államhoz köthető pénzintézetek növeljék hitelezési hajlandóságukat a szektorban.


Ismét, idén már hetedszer lőtt ki rakétát Észak-Korea. Szakértők szerint 2017 óta a most tesztelt fegyver hatótávolsága lehetett a leghosszabb.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott ma reggel az amerikai és az európai határidős piacokon is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben