Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európában is jóváhagyták a Covid gyógyszert

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 28.   10:02

A jegybankár szerint az infláció csak átmeneti Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a Pfizer Covid kezelésre szolgáló készítményét, a Paxlovid-ot. A gyógyszert azok a felnőtt betegek...

A jegybankár szerint az infláció csak átmeneti

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a Pfizer Covid kezelésre szolgáló készítményét, a Paxlovid-ot. A gyógyszert azok a felnőtt betegek kaphatják, akik nem szorulnak oxigén támogatásra, de kockázati csoportba tartoznak.


Finnországban is enyhítik a járványügyi korlátozásokat, újra kinyithattak a kulturális és a sportlétesítmények is.


Olli Rehn jegybankár ezúttal is az infláció átmeneti jellegét hangsúlyozta. Meglátása szerint a bérdinamika egyelőre támogatja a másodkörös inflációs hatások kialakulását, így várhatóan nem lesz tartós az inflációs nyomás.

A Pentagon szerint februárban indulhat a támadás

Joe Biden figyelmeztette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy elképzelhető, hogy Oroszország februárban megtámadja Ukrajnát, a Pentagon jelentése alapján ugyanis egyre több orosz katona tartózkodik az orosz-ukrán határ közelében, illetve Fehéroroszországban. A támadás esetén az Egyesült Királyság és az EU az új orosz gázprojektek szankcionálására készül.

A félvezetők és az autók viszik a hátukon a dél-koreai gyári termelést

Havi bázison 4,3%-kal nőtt a dél-koreai gyári termelés, ami jóval meghaladja az 1,0%-os Reuters konszenzust. A novemberi növekedési ütem 4,0% volt, így 2009 márciusa óta először fordul elő, hogy a bővülés egymás után két hónapban is elérte a 4%-ot. A meglepően magas értéket elsősorban a félvezetőipari és autóipari kibocsátás hajtotta a maga 8,0% és 7,3%-os növekedésével.


Százmilliók kelhetnek útra a kínai holdújév (február 1.) alkalmából, ugyanis ilyenkor hagyományosan rengetegen utaznak haza a családjukhoz. Az ünnepet megelőző időszakból eddig eltelt 11 nap alatt összesen 290 millió fő utazott, 45%-kal többen, mint tavaly ilyenkor, de persze jóval kevesebben, mint a járvány előtti időszakban. A kínai kormány zéró-Covid politikája közepette érdekes kérdés, hogy hol és mikor fognak újabb gócpontok kialakulni és kell elrendelni tömeges lezárásokat.


Az utóbbi fél évszázadban tavaly jelentették a legkevesebb csődöt Japánban. Ennek az lehet az oka, hogy a rendkívül alacsony, nulla százalék körüli kamatkörnyezetben az egyébként nem elég profitábilisan működő cég

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a főbb határidős indexek, egyedül a DAX volt mínuszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben