Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az Egyesült Államok megkezdi a kijevi nagykövetség kiürítését

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 24.   09:31

Nem zárult megnyugtatóan az amerikai és az orosz külügyminiszter találkozója Az USA elrendelte, hogy a kijevi nagykövetség dolgozóinak hozzátartozói hagyják el Ukrajnát, mivel úgy vélik, hogy Oroszország bármikor...

Nem zárult megnyugtatóan az amerikai és az orosz külügyminiszter találkozója

Az USA elrendelte, hogy a kijevi nagykövetség dolgozóinak hozzátartozói hagyják el Ukrajnát, mivel úgy vélik, hogy Oroszország bármikor megtámadhatja szomszédját. Ugyanezt tanácsolják az országban tartózkodó valamennyi amerikai állampolgárnak. Ez alapján úgy tűnik, nem zárult megnyugtatóan az amerikai és az orosz külügyminiszter pénteki találkozója. A legfrissebb titkosszolgálati jelentések alapján Moszkva akár egy hónapon belül megtámadhatja Ukrajnát, amire a Nyugat gazdasági szankciókkal válaszolhat.


A lengyel jegybankelnök szerint a piac által vártnál nagyobb kamatemelések is jöhetnek Lengyelországban az inflációs nyomás miatt. A piac a következő három hónapra 90 bázispontos kamatemelést áraz. A következő kamatdöntő ülés február 8-án lesz.


Az olasz egészségügyi miniszter-helyettes szerint hamarosan tetőzhet a járvány Olaszországban. Ezt követően rövidesen enyhíteni kell a járványügyi korlátozásokon, és azt szorgalmazza, hogy a jövőben a Covid-19-et is a többi betegséghez hasonlóan kéne kezelni.

A Goldman Sachs szerint nem lesz elég a négy kamatemelés

A Goldman Sachs elemzői szerint a gyorsuló infláció arra késztetheti a Fed-et, hogy többször emeljen kamatot. A piac jelenleg négy kamatemelést árazott be, viszont a befektetési bank szerint az emelkedő árak akár azt is jelenthetik, hogy többször kell kamatot emelnie a központi banknak. A Goldman Sachs feltételezése az, hogy a Fed márciusban, júniusban, szeptemberben, és decemberben fog kamatot emelni, de az is lehet, hogy az összes ülésen hozhatnak kamatemelésről szóló döntést, egészen addig, amíg nem enyhül az inflációs nyomás. A piac jelenleg 95%-os esélyt lát a márciusi és 85%-os esélyt a négyszeri kamatemelésre.

Hszi Csin-ping olimpiája

Két héttel a téli olimpia kezdete előtt a rendező várost, Pekinget is elérte a koronavírus, a hétvégén több fertőzöttet is találtak. A hatóságok egyelőre nem alkalmazzák a más városokban bevezetett kőkemény lezárásokat. A legtöbb esetet Peking Fengtai kerületében találták, így az itteni lakosok nem hagyhatják el a városrészt, az önkormányzat pedig megszervezi a tesztelésüket. Felszólították a teljes pekingi lakosságot is, hogy ha koronavírus tüneteket tapasztalnak, akkor teszteltessék le magukat.


A Bloomberg értesülései szerint a kínai elnök megkérhette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a téli olimpia végéig ne történjen olyan esemény a térségben, ami elvonhatja a figyelmet a szocialista állam által rendezett olimpiáról. A téli olimpia február 4-én kezdődik és 20-ig tart.


36%-kal nőtt a luxuscikkek fogyasztása Kínában 2021-ben, ez összesen 73,6 milliárd dollárnyi forgalmat jelent az év egészében. A globális luxuscikk piacon évről-évre nő Kína részesedése, és a Bain&Company tanácsadócég szerint 2025-re a világ vezető luxuscikk piaca és fogyasztója lesz az ázsiai szuperhatalom.


A Jibun Bank beszerzési-menedzser indexe alapján januárban a korábbi 54,3-ról 54,6-ig nőtt a feldolgozóipari index értéke Japánban, ami javuló derűs hangulatot mutat. Ezzel egyidőben a szolgáltatóipar beszerzési menedzser index 52,5-ről 46,6-ig zuhant, magával rántva az összetett indexet, amely így szintén 50 pont alá, 48,8-ig esett.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban, míg az európaiak mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben