Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Oroszország a nemzetközi pénzügyi rendszer része maradhat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 18.   08:55

Nagy-Britanniában napokon belül bejelenthetik a lazítást A német Handelsblatt értesülései szerint az USA és az EU is elvetette annak lehetőségét, hogy lehetséges szankcióként lekapcsolják Oroszországot a nemzetközi...

Nagy-Britanniában napokon belül bejelenthetik a lazítást

A német Handelsblatt értesülései szerint az USA és az EU is elvetette annak lehetőségét, hogy lehetséges szankcióként lekapcsolják Oroszországot a nemzetközi fizetéseket bonyolító Swift rendszerről. Ennek oka, hogy egy ilyen lépés rövidtávon destabilizálná a pénzügyi piacokat, hosszú távon pedig egy alternatív kelet-európai pénzügyi rendszer kiépítéséhez vezetne.


A Reuters értesülései szerint Nagy-Britanniában még a héten bejelenthetik a járványügyi intézkedések felülvizsgálatát. A jelenlegi szabályok január 26-ig vannak életben, azonban a korábban kiszivárgott hírek alapján elképzelhető, hogy január 26-tól gyakorlatilag teljesen feloldják a korlátozásokat. A Guardian cikke szerint márciustól már az igazoltan betegek számára is eltörölhetik a karanténkötelezettséget.


Decemberben sorozatban hatodik hónapja csökkent az új autó eladások száma Európában. A decemberi 22%-os visszaesés eredményeként az év egésze 1,5%-os csökkenést mutatott. A visszaesés oka változatlanul az ellátási zavarok, különösen a chiphiány.

13 éve nem történt ilyen a kínai ingatlan szektorban

A kínai ingatlan szektor egymás után másodszor zsugorodott 2021 utolsó negyedévében, ami 2008 óta nem fordult elő. A negyedik negyedéves teljesítmény éves alapon 2,9%-kal csökkent a harmadik negyedéves 1,6%-os fogyás után. Az építőipari GDP 2,1%-kal volt kisebb a 2020 negyedik negyedévihez képest.


Kína tizennegyedik ötéves tervének egyik fontos eleme a digitális szektor GDP hozzájárulásának 10%-ra való növelése 2025-ig. A 2020-ban a GDP 7,8%-át adó technológiai ipar további előretörését a big data technológiák fejlesztésétől és a 6G internet bevezetésének a lehetőségétől, illetve megvalósításától is várják.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott ma reggel az amerikai és az európai határidős piacokon is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben