Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lazításba menekülhet Boris Johnson

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 17.   09:55

Ausztria után Németország is kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást A Times értesülései szerint Boris Johnson január 26-án feloldhatja az összes járványügyi korlátozást, hogy csökkentse a vele szembeni...

Ausztria után Németország is kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást

A Times értesülései szerint Boris Johnson január 26-án feloldhatja az összes járványügyi korlátozást, hogy csökkentse a vele szembeni elégedetlenséget. Emellett a Downing Streeten is változtatásokat hajt végre. A személyzet egy részét lecseréli, és kitiltja az alkoholt is az épületből, miután nyilvánosságra került, hogy a járványügyi intézkedéseket megszegve több alkalommal is bulit tartottak a miniszterelnökségen. Közben legalább három tucat konzervatív képviselő bizalmatlansági indítványt kezdeményezne Johnson elmozdítása érdekében, azonban sikeres megbuktatásához ennél jóval több, további 50 képviselőre lenne szükség.


Nagy-Britanniában meredeken esik az új fertőzöttek száma, visszatértek a karácsony környékén látott értékek. Az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga mintegy 40%-kal alacsonyabb, mint a január eleji csúcson volt.


Németországban a jövő héten kezdődik a parlamenti vita a Covid-19 elleni oltás kötelezővé tételéről a 18 éven felüliek számára. Az általános vitát követően februárban alkothatnak róla törvényt, és legkorábban márciusban léphet életbe a szabályozás. Európában eddig még csak Ausztriában született döntés a kötelező oltásokról, ott februárban lép életbe a szabályozás, de csak márciustól fognak büntetni.

Az amerikaiak elégedetlenek Biden-nel

A CBS News felmérése szerint a legtöbb amerikai elégedetlen azzal, ahogy Joe Biden az inflációs és gazdasági problémákat kezeli, ráadásul az emberek egyre zavaróbbnak találják a kormányzati Covid-útmutatást is. A kormány a megkérdezettek közel kétharmada szerint nem koncentrál eléggé az inflációs terhekre, és 58 százalékuk szerint nem foglalkozik eléggé a gazdasági problémákkal sem.


Bill Ackman amerikai hedge fund menedzser szerint a Fed-nek márciusban 50 bázisponttal kellene emelnie a kamatokat, hogy helyreállítsa a növekvő árak elleni küzdelem iránti elkötelezettségébe vetett hitét. A befektető szerint a központi bank vesztésre áll az infláció elleni küzdelemben, és a vártnál nagyobb kamatemelés mérsékelné az agresszívabb és gazdaságilag fájdalmasabb lépések szükségességét a jövőben.

A vártnál jobb GDP adatok ellenére is kamatot vágott a kínai jegybank

A vártnál jobb, de a korábbitól elmaradó előzetes negyedik negyedéves GDP adatot közöltek Kínában. A 4,0%-os éves bővülés meghaladta az elemzők 3,6%-os várakozását, azonban elmaradt a harmadik negyedéves 4,9%-tól. A teljes 2021-es évet tekintve 8,1%-kal nőtt a gazdaság kibocsátása, ami bőven meghaladta a kormány 6% feletti tervét.


2020 áprilisa óta először vágott kamatot a kínai jegybank. Az egyéves hitelezési ráta 10 bázisponttal alacsonyabb, az eddigi 2,95% helyett 2,85% lett. Meglepetésként érte az elemzőket az is, hogy 2,20%-ról 2,10%-ra csökkentették az egyhetes fordított repó rátáját. A monetáris lazítás egybeesik a kínai kormányzat utóbbi hónapokban elhangzott támogató kijelentéseivel, és stimulust jelenthet az ország gazdaságának, miután a hatóságok idén már több nagyobb várost is lezártak a koronavírus terjedése miatt.


Észak-Korea két ballisztikus rakétát is kilőtt éjjel. Ez már a negyedik alkalom volt az idén, régóta nem látott feszültséget okozva a térségben.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pedig pluszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben