Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Németországban is csúcson a megbetegedések száma

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 14.   09:45

Nagy a nyomás a brit kormányon Ahogy várható volt, Nyugat-Európából egyre inkább Közép és Kelet-Európa felé tolódik el a járvány gócpontja. Németországban harmadik napja jelentenek...

Nagy a nyomás a brit kormányon

Ahogy várható volt, Nyugat-Európából egyre inkább Közép és Kelet-Európa felé tolódik el a járvány gócpontja. Németországban harmadik napja jelentenek újabb és újabb csúcsokat a napi megbetegedések számában, azonban ezek a csúcsok lakosságarányosan egyelőre még messze elmaradnak a Nyugat-Európában látott csúcsoktól, vagyis Németországban még mindig a felfutó szakasz elején lehet a járványhullám.


A Times meg nem erősített információi szerint Nagy-Britanniában heteken belül eltörölhetik a védettségi igazolványokat, vagyis a jövőben nagy rendezvények esetében sem kell majd oltottsági igazolást agy negatív PCR tesztet felmutatni. A brit kormányon nagy a nyomás, hogy lazítson a korlátozásokon, emellett egyre gyakrabban jelenik meg a felvetés is, hogy a jövőben, az omikron járvány lecsengését követően már endémiaként kéne kezelni a Covid-ot.


Az EKB alelnöke, Luis de Guindos rövidtávon az energiaárak alakulását nevezte a legjelentősebb inflációs kockázatnak. Az ellátási problémák javulni fognak, így ez már nem fog akkora inflációs hatással járni, mint tavaly, már csak a bázishatás miatt sem. A másodkörös inflációs hatások pedig továbbra is nyomottak.

A Fed jegybankár rugalmasan kezeli a kamatemelés kérdését

Christopher Waller Fed jegybankár véleménye megegyezik a konszenzussal. Úgy gondolja, hogy a három kamatemelés 2022-ben egy jó alap várakozás, de ha az infláció magas marad, akkor akár négy vagy öt kamatemelés is elképzelhető.


A hírek szerint Joe Biden Sarah Bloom Raskint jelölheti a Fed felügyeletért felelős alelnöki posztjára, a két új jegybankár pedig Lisa Cook és Philip Jefferson lehet. Ezek a jelölések, amit még a szenátusnak is engedélyeznie kell, kevesebb kamatemelést eredményezhetnek 2022-ben, hiszen „dovish” irányba tolhatják el az egyensúlyt.


A szenátus megakadályozta az Északi Áramlat 2 gázvezeték elleni új szankciók bevezetésére irányuló intézkedést, miután a Biden-kormány arra figyelmeztetett, hogy megzavarhatja a szövetséges egységet az Ukrajna elleni konfrontációban. Az intézkedés elfogadásához 60 szavazatra lett volna szükség, de 55:44 arányban elbukott.

A vártnál jobban alakult a kínai termékek exportja

Közel 21%-kal nőtt a dollár alapú kínai export decemberben a 12 hónappal ezelőttihez képest, ami valamelyest magasabb, mint az elemzői konszenzus volt. Az import éves alapon 19,5%-kal nőtt, ami jelentősen elmarad a 26% feletti várakozástól. Az Egyesült Államokkal szembeni kereskedelmi mérleg 397 millió dollár többletet mutatott 2021-ben.


A nyár óta harmadszor emelt alapkamatot a dél-koreai jegybank, az újabb 25 bázispontos emelés után immáron 1,25%-os a kamatráta. A központi bank várakozásai alapján az infláció 2,5% körül fog alakulni idén.


Továbbra is magas, de a novemberi adatnál lassabb volt az éves alapú termelői árnövekedés Japánban. A decemberi adat 8,5% a várt 8,8% helyett, ami a végleges novemberi méréshez képest (9,2% év/év) kisebb enyhülést jelent. A termelői árak inflációja egyéves növekedési trendet tört le.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban, az európaiak viszont mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben