Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CS Protect Express Airbag EU Automation & Robotics HUF 22-25

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2022. január 11.   18:14

Áttörő technológiai innovációk által hajtott robotikai forradalom kezdetén állunk. Olyan globális problémákat lehetséges egyre nagyobb hatékonysággal megoldani automatizálással és robotikai rendszerekkel, mint például az elöregedő társadalmak, képzett munkaerő hiánya, nagyobb produktivitás és hatékonyság szükségessége, drasztikus munkaerőköltség növekedés, karbon lábnyom csökkentése.

Sok tényező arra utal, hogy az automatizáció és robotika területe nagy növekedés előtt és, és a következő megatrend lehet, melynek az 5G és az AI technológia megágyazta a terepet, s a szektor hatékonyságot és produktivitást növelő innovatív megoldásait egyre nagy mértékben és egyre több területen hasznosíthatják. Az ipari robotok használata az elmúlt 10 évben majdnem megháromszorozódott.

A mögöttes részvénykosárban szereplő mindkét vállalat aktív részese ennek a folyamatnak. A Schneider Electric SE innovatív automatizációs és robotikai megoldásokat biztosít vállaltok számára, míg az ASML Holding NV az ilyen megoldásokhoz, eszközökhöz elengedhetetlen chipek (félvezetők vagy processzorok) gyártóinak biztosítja a gyártáshoz szükséges hardvereket, szoftvereket és szolgáltatásokat.

 

Schneider Electric SE

  • A Schneider Electric villamos energiai berendezéseket gyártó francia multinacionális cég. Digitális energia-gazdálkodási és automatizációs megoldásokat nyújt, valamint otthoni biztonsági eszközök, lámpakapcsolók, távirányítók, szenzorok, autótöltők, kábelek és egyéb hasonló áramgazdálkodáshoz, illetve felhasználáshoz szükséges termékek gyártója.
  • Piaci kapitalizációja 100 milliárd euró körüli.
  • A cég több, mint 100 országban van jelen, bevételének közel 30-30 százalékát adják az ázsiai, illetve észak-amerikai régió, Nyugat-Európa a bevétel 25 százalékáért, míg a fennmaradó 15% a világ többi részéhez kapcsolódik.
  • 2020-ban a bevételek közel 77 százaléka energiagazdálkodáshoz köthető termékek, míg a maradék nagyjából 23%-ot ipari automatizáláshoz köthető termékek adták.
  • Jó alapokkal rendelkezik a Schneider, az utóbbi években felvásárlásokkal és üzleti modell fejlesztésekkel megalapozták a sikerüket, könnyen lehet, hogy képesek lesznek javítani jövedelmezőségükön és további felvásárlásokat véghezvinni 2022-ben.
  • Forward P/E 2022: 27,2; Forward P/E 2023: 24,2
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/SU:FP
  • A Bloomberg konszenzusos célár: 167,6 euró.
  • A részvényt 14 elemző ajánlja vételre, 10 tartásra és 3 eladásra.
  • Kockázat: A cég profitrátája elmarad versenytársaitól. Költséginfláció. A papírjai viszont jelenleg valamelyest a szektornál magasabban értékeltek, mely annak köszönhető elsősorban, hogy az utóbbi közel három hónapban több mint 30%-ot emelkedett.

ASML Holding NV

  • Az ASML Holding egy hollandiai székhelyű félvezetőipari gépeket és eszközöket fejlesztő, gyártó és kereskedő cég, amely elsősorban a nyomtatott mikrochipek piacára koncentrál.
  • A cég piaci kapitalizációja 265 milliárd euró körüli.
  • 2020-ban bevételének 74 százaléka származott a félvezető termékek előállítására alkalmas berendezések gyártásából, a maradék 26% pedig az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokból és egyéb fenntartási szolgáltatásokból állt.
  • A cég bevételének oroszlán részét 2020-ban kelet-ázsiából származott: Tajvan 34%, Dél-Korea 30%, Kína 17%-ot tesz ki, jelentős mértékű még USA a maga 12%-ával. A maradék a világ többi részére esik.
  • Egy dinamikusan fejlődő és egyre nagyobb igényű iparág egyik kiemelkedő cége az ASML. A piaci konszenzus közel 18%-os felértékelődési potenciált jelent
  • Forward P/E 2022: 38,5; Forward P/E 2023: 33,9.
  • Bloomberg árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/ASML:NA
  • Bloomberg konszenzus célár: 772,2 euró
  • A Bloombergen 29 elemző ajánlja vételre, 8 tartásra és 3 eladásra a cég részvényeit.
  • Kockázatok: A túlzott ázsiai kitettség, illetve az ellátásilánc problémák. A cég részvénye magasabban árazott a versenytársakéhoz képest.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben