Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb botrány a Downing Street-en

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 11.   09:48

Philip Lane szerint idén még nem emel az EKB 2020 május 20-án több, mint 100 fős kerti partit tartottak a brit miniszterelnöki rezidencián, melyen Boris Johnson is részt vett, mindössze néhány órával azt követően, hogy a...

Philip Lane szerint idén még nem emel az EKB

2020 május 20-án több, mint 100 fős kerti partit tartottak a brit miniszterelnöki rezidencián, melyen Boris Johnson is részt vett, mindössze néhány órával azt követően, hogy a kormány a járvány korlátozása érdekében betiltotta a társasági összejöveteleket. Korábban már napvilágot látott, hogy Johnon és a miniszterelnökség dolgozói egy karácsonyi partin is megszegték is a járványügyi szabályokat. Ez várhatóan tovább fogja rombolni Boris Johnson amúgy is megtépázott népszerűségét, ráadásul így még nehezebb lesz elfogadtatni a lakossággal a járványügyi korlátozásokat.


Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane ismét megerősítette, hogy nagyon valószínűtlen, hogy idén kamatot emeljen az Európai Központi Bank. Ezt azzal indokolta, hogy a jegybank előrejelzése alapján 2023-ban és 2024-ben is a 2%-os jegybanki cél alatt alakulhat az infláció az Eurózónában.


Az elemzői várakozásokkal összhangban a korábbi 7,3%-ról 7,2%-ra csökkent a munkanélküliségi ráta az Eurózónában.


A várt 50 bázispont helyett csak 25 bázisponttal, 2,0%-ra emelte az alapkamatot a román nemzeti bank.


Meghalt az Európai Parlament olasz származású elnöke, David Sassoli.

Hamarabb távozik a Fed alelnöke

Richard Clarida, a Federal Reserve alelnöke január 14-i hatállyal, két héttel mandátumának lejárta előtt lemond a kormányzótanácsi posztjáról. Múlt héten derült ki, hogy Clarida 2020 februárjában legalább egymillió dollárnyi részvényt adott el egy amerikai részvényalapban, majd néhány nappal később hasonló összegért vásárolt ugyanabból az alapból egy nagy központi banki bejelentés előestéjén. Elizabeth Warren megismételte azt a kérését, hogy Powell január 17-ig adjon ki minden információt a központi bank tisztségviselőinek tranzakcióiról.


A szenátus a héten szavaz arról a törvényjavaslatról, ami szigorú új szankciókat vezetne be az Oroszországból Németországba irányuló Északi Áramlat 2 gázvezeték kapcsán. Széles körű kongresszusi ellenállás van a projekttel szemben, bár egyes demokraták vonakodnak a szankciók bevezetésétől egy olyan időszakban, amikor az Egyesült Államoknak egységes álláspontot kell képviselnie az európai szövetségesekkel, az Oroszországgal Ukrajnáról folytatott tárgyalások során.

További lezárások Kínában és Hongkongban

Újabb kínai várost, az ötmilliós lélekszámú Anjangot zárták le a kínai hatóságok, miután két omikronnal megfertőződött állampolgárt találtak. A lockdown értelmében a város lakosai csak indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat, és csak az alapellátáshoz szükséges üzletek maradhatnak nyitva.


Hongkongban felfüggesztették a jelenléti oktatást és a gyermekfelügyeletet az általános iskolákban és az óvodákban. Ez a tervek szerint a Holdújévig (február elseje) fog tartani. További intézkedésként a nagy kockázati kategóriába tartozó országokból nem engednek be turisztikai céllal érkezőket, de még csak a reptéren való átszállást sem engedélyezik az utazóknak.


A tizennegyedik ötéves tervében (2021-2025) megfogalmazott fő projektjeinek felgyorsítása mellett határozta el magát a kínai kormányzat. A Tanács szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a gazdaság stabilitásának fenntartására, elősorban a belső fogyasztás felpörgetésével és a beruházások növelését szolgáló célzott támogatásokkal.


Egy héten belül másodszor lőtt ki rakétát Észak-Korea. A lépést erősebb hangvételű nyilatkozatban ítélte el Dél-Korea és Japán is, és elégedetlenségüket fejezték ki, amiért az egyébként is instabil régióban tovább szítják a feszültséget.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek minimális, míg európai társaik határozott pluszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege
WEBINÁRIUM

20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege

A két évtizedes tagság mérlege 20 év távlatában: meddig jutottunk?

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben