Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Goldman Sachs szerint négy kamatemelés várható idén

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 10.   09:11

Joe Biden szociális- és klímatervezetének valószínűleg befellegzett A Goldman Sachs elemzői szerint az amerikai Fed akár négyszer is emelhet kamatot idén, és a mérlegének a csökkentését, avagy a Quantitative Tightening-et júliusban, de...

Joe Biden szociális- és klímatervezetének valószínűleg befellegzett

A Goldman Sachs elemzői szerint az amerikai Fed akár négyszer is emelhet kamatot idén, és a mérlegének a csökkentését, avagy a Quantitative Tightening-et júliusban, de az is lehet, hogy hamarabb elkezdheti.


Joe Manchin, Nyugat-Virginia szenátora még karácsony előtt egy 1.800 milliárd dolláros javaslatot tett le az asztalra Joe Biden 2.000 milliárd dolláros Build Back Better tervezete helyett. A javaslat jelentős forrásokat tartalmazott az éghajlatváltozási, egészségügyi és oktatási kezdeményezésekhez. A hírek szerint ez már nincs napirenden, miután a tárgyalások befejeződtek a szenátor és a Fehér Ház között. Manchin a héten újságíróknak azt nyilatkozta, hogy már nem vesz részt a Fehér Házzal folytatott megbeszélésekben, és négyszemközt jelezte, hogy nem érdekelt olyan jogszabályok jóváhagyásában, mint Joe Biden elnök Build Back Better csomagja.

Egyre jobban inog Boris Johnson széke

Tovább éleződik a brit belpolitikai feszültség. Boris Johnson január végéig kapott haladékot párttársaitól, hogy visszavonja a járványügyi korlátozásokat, különben egy erőteljes, párton belüli lázadással kell szembenéznie, a toryk egy része ugyanis nem ért egyet a korlátozásokkal. A párt népszerűsége mélyponton van a választók körében, és a legutóbbi helyi választáson is csúfos kudarcot vallottak. A párton belüli válság akár Boris Johnson miniszterelnöki székébe is kerülhet.


A régiós egészségügyi igazgató szerint London már túl lehet a járvány csúcsán, és már a fertőzésszámok csökkenése tapasztalható. Bár az új megbetegedések száma már csökken, de a londoni lakosság csaknem 10%-a lehet jelenleg fertőzött.


A mai kamatdöntő ülésen a román jegybank várhatóan folytatja a régiós jegybankokra jellemző kamatemelési ciklust és 50 bázisponttal 2,25%-ra emelheti az alapkamatot.

Lezárták Peking 14 milliós elővárosát

A Pekingtől 70 kilóméterre lévő 14 millió lakosú óriási kikötőváros, Tiencsin a kínai kormány által diktált zéró-Covid stratégia következő „áldozata”. A metropoliszban 21 új esetet találtak, ezrét most mindenkit letesztelnek, és részleges lockdown alá vonják a város lakosságát. A hír különösen kellemetlen, tekintve, hogy egy hónapon belül kezdődik a pekingi téli olimpia.


Emelheti inflációs előrejelzését a Bank of Japan. A 2022-es évre az eddigi 0,9% helyett 1,0% lehet a japán jegybank inflációs várakozása, erről az e havi ülésén döntenek. Az emelés oka a növekvő nyersanyag költségek.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben