Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem lesznek további korlátozások Angliában

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. január 5.   10:20

Draghi lehet a köztársasági elnök Olaszországban Boris Johnson szerint a brit egészségügyi rendszer további korlátozások nélkül is meg fog tudni birkózni a csúcsra emelkedő Covid esetszámokkal, azonban a miniszterelnök...

Draghi lehet a köztársasági elnök Olaszországban

Boris Johnson szerint a brit egészségügyi rendszer további korlátozások nélkül is meg fog tudni birkózni a csúcsra emelkedő Covid esetszámokkal, azonban a miniszterelnök szerint kihívásokkal teli hetek állnak az egészségügy előtt.


Mario Draghi-t választhatja meg az olasz parlament köztársasági elnöknek, ugyanis ő a legesélyesebb jelölt. Draghi pedig már jelezte, hogy megválasztása esetén elfogadná a köztársasági elnöki kinevezést. Ebben az esetben viszont ismét megüresedik a miniszterelnöki pozíció, ami újabb politikai bizonytalansághoz vezethet. Draghi 2021 februárja óta tölti be a miniszterelnöki tisztséget.


A lengyel jegybank a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal 2,25%-ra emelte az alapkamatot tegnap délután.

Elakadt Biden Build Back Better tervezete

Joe Manchin nem tárgyal a Fehér Házzal vagy a demokratákkal Joe Biden 1.750 milliárd dolláros gazdasági programjának újjáélesztéséről, így a kezdeményezés elakadt. A szenátor továbbra is aggódik az infláció, a Covid és a geopolitikai problémák miatt, szerinte ezek mindegyike több figyelmet érdemel, mint az elnök Build Back Better tervezete. Chuck Schumer később azt mondta, hogy többször is beszélt Manchinnal a téli szünetben, és hogy a Fehér Ház továbbra is napirenden fogja tartani a kérdést.

A Kína és Tajvan közti feszültség lehet a legnagyobb politikai kihívás Ázsiaiban

A Longview Global Advisors politikai kutatócég szerint 2022-ben a Kína és Tajvan közti feszültség jelentheti Ázsia legnagyobb politikai kihívását. Az elemző szerint az USA felől érkező támogató, vagy Tajvan irányába nyitó intézkedést veszteségként él meg a kínai állam, melynek következtében változhat az ázsiai szuperhatalom hozzáállása a helyzethez.


Romlott, de továbbra is derűs maradt a beszerzési menedzseri hangulat Hongkongban és Indiában. A városállamban a novemberi 52,6-es értékről esett vissza 50,8-re, míg az utóbbiban főleg a szolgáltatóiparnak köszönhetően 59,2-ről 56,4-re csökkent az index. Eközben Szingapúrban az eddigi 52-ről 55,1-re nőtt tovább a mérőszám.


Korlátozó intézkedéseket vezet be péntektől Hongkong. Két hétre bezárnak a bárok, az edzőtermek, az uszodák és a szórakozóhelyek, és este hattól nem lehet étkezni az éttermekben, addig is csak korlátozott létszámban. Ezen kívül több repülőjáratot is töröltek a hatóságok, hogy csökkentsék a városállamban a vírus terjedését.


Újabb városokat zártak le Kínában. A Henan tartománybeli Csengcsou (Zhengzhou) és Yuzhou városában is teljes lezárást rendeltek el a hatóságok, miután pozitív eseteket találtak.


Újabb rakétát lőttek ki Észak-Koreában. Japán szerint a kommunista állam két hónap után újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a szárazföldről keleti irányba, ami körülbelül 500 kilómétert repült mielőtt a tengerbe zuhant volna.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben