Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

2021 legnépszerűbb befektetési trendjei az Ersténél

BEFEKTETÉS
BEFEKTETÉS2021. december 30.   11:26

Év végéhez közeledve az Erste Befektetési Zrt. összeállította toplistáját, melyből kiderül, hogy 2021-ben ügyfeleik körében mely rendszeres befektetési csomagok voltak a legnépszerűbbek az Erste Future Befektetési Programon belül.

A jövő mindenki számára mást tartogat, ám egy biztos, az ismeretlent érdemes felkészülten várni. Az Erste Future Befektetési Programban havi rendszeres megtakarítást indíthat, vagy eseti jelleggel is befektethet, anyagi helyzetétől függetlenül. A csomagokba gyűjtött befektetési lehetőségek közül egyszerűen eldöntheti, hogy melyikben hisz a legjobban. Szükség esetén egyszerűen hozzáférhet a pénzéhez, változtathatja a befektetési összeget, vagy a csomagok között is válthat. Kezelheti a kockázatokat, ha folyamatosan, különböző időpontokban, hosszú távra fektet be. Megtakarításait pedig kamatadó mentesen gyarapíthatja Tartós Befektetési Számlán vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán is.

Az Erste ügyfelei közül 2021-ben az alábbi rendszeres befektetési csomagokat választották a legtöbben*:

JÖVŐTECH

A Jövőtech csomagot kiemelt figyelem övezte. Automatizáció, digitalizáció, mesterséges intelligencia. Csak néhány azok közül a technológiai vívmányok és megatrendek közül, amelyek nélkül lassan elképzelhetetlenné válnak mindennapjaink. Amellett, hogy a technológiai újítások akár egész iparágakat formálnak át, kiváló üzleti lehetőséget is jelentenek. A JövőTech csomag segítségével az ügyfelek olyan vállalatok részvényeibe fektethetnek, amelyek a leginkább profitálhatnak korunk legmodernebb, innovatív üzleti megoldásaiból. Ideális és vonzó azoknak az ügyfeleknek, akik hisznek a folyamatosan megújuló technológiákban rejlő lehetőségekben, és befektetésükkel részesedni szeretnének ezek hozamaiból.

ZÖLD

A fenntarthatóság iránti igény egyre inkább része mindennapjainknak, melyet a szabályozók, vállalatok és fogyasztók egyaránt felismertek. Az ügyfelek által a másik legtöbbet választott csomag idén a Zöld befektetési csomag volt. Olyan befektetési lehetőséget biztosít az Erste ezzel, mellyel az ügyfelek nem csupán a globális részvénypiacok hozamaiból részesülhetnek, hanem saját preferenciáikat is érvényesíthetik a fenntarthatósági törekvéseket pozitívan előre mozdító vállalatok támogatásával. Így a vonzó hozampotenciálon túl kifejezhetik saját értékrendjüket befektetéseiken keresztül is.

CASH

Az idei év harmadik legnépszerűbb Erste Future befektetési csomagja a Cash csomag volt, ami ideális választás azok számára, akik megtakarításaikat biztos helyen szeretnék tudni, profitálva az aktuális pénz- és ingatlanpiaci hozamokból. A csomaggal egy könnyen hozzáférhető és alacsony kockázatú befektetést kapunk, mérsékelt hozama révén pedig kedvezőbb alternatívát biztosít a megtakarítások folyószámlán történő gyűjtéséhez képest. Legnagyobb előnye, hogy egyszerűen hozzáférhető, így ideális biztonsági tartalék képzéséhez.

A rendszeres befektetés sikere nem csak a megfelelő termék kiválasztásán múlik, hanem azon is, hogy kerüljük a halogatást és az irracionális döntéseket. Világos célokkal, odafigyeléssel és szakértő segítséggel pedig jól járhatunk. Rendszeres kisebb összegű megtakarítással kevésbé kell azon aggódni, hogy vajon a megfelelő időpontban fektettük-e be a pénzünket, hosszútávon pedig szép vagyonra tehetünk szert.

A fenti információk nem minősülnek befektetésre való ösztönzésnek, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, illetve adótanácsadásnak. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat. Adózási kérdésekben kérjük, konzultáljon adótanácsadójával, mivel az adózási feltételek, továbbá a TBSZ és NYESZ-R konstrukció (adómentesség/adójóváírások) választása kizárólag a befektető ügyfél egyedi körülményei, illetve jogszabályi feltételek teljesítése esetén ítélhetők meg: a fentiekben bemutatott számítás azt feltételezi, hogy ezek valamennyi feltétele teljesült. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a múltbeli teljesítmények, illetve jövőbeli becslések nem nyújtanak garanciát a jövőbeli teljesítményre nézve. A fenti példákban szereplő hozamokból levonásra kerül a Társaság Üzleti Díjjegyzékében szereplő Természetes személyek esetén alkalmazott díj. A fentiekben foglalt befektetési tanácsadásra a hatályos alapmegállapodás és az Üzletszabályzat, továbbá a Ptk, és a befektetési szolgáltatásokra, és a befektetési szolgáltatásokat kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandók. A fenti információk a megjelenéskor (2019.04.01.) hatályos jogszabályokat veszik figyelembe.

Címlapkép: Shutterstock Inc.

* az adatok a 2021. január 1. és 2021. november 30. között online és offline indított Erste Future rendszeres befektetési csomagokra vonatkoznak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben