Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

Trend FM podcast

PODCAST
PODCAST2021. december 22.   14:39

Mikulás rally és jövő évi tőzsdei kockázatok. A Mikulás rally egy olyan nagy valószínűséggel bekövetkező tőzsdei esemény, amely több évtizedes amerikai megfigyelésen alapul. A közkeletű vélekedéssel szemben nem egész decemberre érvényes általában a tőzsdei emelkedés, hanem az év utolsó 5 tőzsdei kereskedési napra, és a következő év 2 kereskedési napjára. A New York-i értéktőzsdék az 1950-es évek óta az esetek 75 százalékában emelkednek ebben az időszakban.

Az Erste elemzője szerint idén főleg az amerikai tőzsdéken várható év végi emelkedés, mert ilyenkor fizetik ki a céges bónuszokat, amit sokan befektetnek. Adózási megfontolások, adóoptimalizálás is van ilyenkor a tőzsdei mozgások hátterében. Az Egyesült Államokban csak a realizált nyereséget lehet szembeállítani a realizált veszteséggel. December végén az intézményi befektetők már kevésbé aktívak, ilyenkor kevesebb a short, vagyis részvényesésre játszó kereskedési ügylet. A kisbefektetőkre ez kevésbé jellemző üzleti stratégia. Önmagában ez is inkább a tőzsdei emelkedést segíti. Sok kisbefektető az év végén, vagy a következő év elején vesznek egyedi részvényeket vagy befektetési alapot. A Mikulás rally miatt általában 1,5 százalékot emelkednek az amerikai tőzsdeindexek.

Az interjúban szóba kerül az is, hogy:

  • Európában bizonytalanabb a járványhelyzet, mint az Egyesült Államokban, ez is befolyásolhatja a tőzsdék mozgását
  • Jövőre véget ér a pénzbőség a piacokon. A túlságosan erős jegybanki szigor lehet a 2022-es befektetési év az egyik legnagyobb kockázata, de félnek a befektetők az elszaladó inflációtól is
  • Kockázati tényező lehet idehaza 2022-ben nemcsak a járványhelyzet, hanem a túl magas infláció és persze az országgyűlési választások eredménye

Nagy Andrást, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzőjét Nagy Károly kérdezte a Reggeli Monitorban.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

PODCAST

A korábban vártnál alacsonyabban zárhatja az évet a magyarországi alapkamat

Kétesélyes volt a Magyar Nemzeti Bank tegnapi kamatdöntő ülésének a kimenetele, a kamatok szinten tartása is reálisan benne volt a pakliban –...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben