Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vakcinákkal és korlátozásokkal készül az EU

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. december 20.   09:20

Az orosz és a török jegybank is aktív volt Az EU megnövelte a Pfizer/BioNTech-kel lekötött rendeléseit és az opciós szállításokat is lehívta. Ennek eredményeként jövőre 650 millió adag vakcinát...

Az orosz és a török jegybank is aktív volt

Az EU megnövelte a Pfizer/BioNTech-kel lekötött rendeléseit és az opciós szállításokat is lehívta. Ennek eredményeként jövőre 650 millió adag vakcinát szállítanak az EU-nak a korábbi 450 millió helyett. Ennek harmada, 215 millió dózis az első negyedévben érkezik.


A Time értesülései szerint karácsony után újabb járványügyi szigorítások jöhetnek Angliában, és két hétre – beleértve a szilvesztert – is minden beltéri társasági eseményt betilthatnak. Hollandiában január közepéig tartó egy hónapos lezárást jelentettek be, csak a patikák és az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok lehetnek nyitva.


Váratlanul távozott posztjáról a brit Brexit-ügyi miniszter, David Frost, miután a Konzervatív Párt politikájával kapcsolatos elégedetlenségének adott hangot.


A várakozásoknak megfelelően 100 bázisponttal 8,5%-ra emelte pénteken az alapkamatot az orosz jegybank. Közleményükben azt is jelezték, hogy a következő ülések alakalmával további kamatemelés jöhet. A decemberi 8,1%-os infláció a jövő év vége felé süllyedhet 4-4,5% környékére a jegybank előrejelzése alapján.


Pénteken ismét sikertelen intervenciós kísérletet hajtott végre a török jegybank. Decemberben immáron ötödször próbálták megállítani a líra gyengülését. Az USDTRY árfolyamot ma reggel már 17,4-en jegyzik. Közben Erdogan elnök további kamatvágást sürget, ami csak olaj a tűzre.

Itt a vége Biden szociális- és klíma tervezetének?

A demokrata szenátor, Joe Manchin kijelentette, hogy nem fogja támogatni Joe Biden 2.000 milliárd dolláros szociális- és klíma tervezetét. Ez akár véget is vethet Biden azon tervének, hogy javítja az egészségügyi ellátást és fellép a klímaváltozás ellen. Manchin aggodalmát fejezte ki a tervezet inflációra gyakorolt hatásával, illetve azzal kapcsolatosan, hogy a költségek felülmúlják az eredetileg tervezettet. A hírre a Goldman Sachs csökkentette az amerikai gazdaság növekedési kilátásait, már csak 2%-os növekedést várnak 2022 első negyedévében a korábbi 3% helyett.


Örökre velünk maradhat a koronavírus. A Pfizer szerint a vírus leghamarabb 2024-ben vállhat endemikussá, vagyis a globális vészhelyzet után a vírus állandó jelenlétére kell felkészülni, ahogy az influenza esetében is. A Covid-19 akkor éri el az endémiás szintet, ha a lakosság az oltás vagy a korábbi fertőzés hatására elegendő immunitással rendelkezik ahhoz, hogy ellenőrzés alatt tudjuk tartani a vírus terjedését, a kórházi kezeléseket és a halálozást.

Lazított a kínai jegybank

5 bázisponttal csökkentette az egyéves hitel kamatrátát a kínai jegybank, az eddigi 3,85% helyett 3,80% lesz az irányadó ráta. Ez volt 2020 áprilisa óta az első alapkamat vágás. Az ötéves hitel kamatráta változatlan maradt.


Vasárnap tartották az első olyan választást Hongkongban, ahol csak a kínai vezetéshez hűséges jelöltek indulhattak. A pekingi vezetés előzetesen az összes jelöltet jóváhagyta. A választáson, ahol 90 képviselőből mindössze húsz kilétére szavazhattak az állampolgárok, rekordalacsony (30,2%) volt a részvétel.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben