Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

Trend FM podcast

PODCAST
PODCAST2021. december 15.   13:25

Mindkét lábával rátaposott a fékre az MNB. A Magyar Nemzeti Bank már hét hónapja folyamatosan emeli a kamatokat, azonban a monetáris tanácsot sokszor érte az a kritika, hogy eközben folytatja mennyiségi lazítási programjait. Most már ez a vád sem merülhet fel a testülettel szemben, amely legutóbbi kamatdöntő ülésén befejezte az állampapír-vásárlásokat, illetve megszünteti a Növekedési Kötvényprogramját.

Ennek ellenére sem sikerült erősíteni a forint árfolyamát, ami ismét alulról közelíti a 370-es szintet az euróval szemben. Pedig hosszabb távon most már erősödnie kellene a hazai fizetőeszköznek – tette hozzá az Erste Befektetési Zrt. stratégája.

Miró József szerint ennek főként az lehet az oka, hogy most már a monetáris és a fiskális politika kezd végre összhangba kerülni: a kormány legalábbis a jövő tavaszi választásokig lemond arról a tervéről, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben többségi tulajdont szerezzen. Emellett a kiskereskedelmi adó is emelkedik, valamint 350 milliárd forint értékben halaszt el beruházásokat a kabinet, amivel ráncba szedheti egy kicsit a túlköltekező költségvetést.

Az interjúban emellett még szóba került az is, hogy:

  • jövőre is nagyon magas, öt százalék feletti infláció várható idehaza
  • főleg a belső folyamatokat jobban megragadó maginflációs pálya ad okot aggodalomra
  • hiába szaladnak el az árak, az Európai Központi Bank rendíthetetlenül kitart a laza monetáris politika mellett
  • változik az európai emberek mentalitása: a németek olaszosodnak, az olaszok pedig németesednek

Az Erste Befektetési Zrt. stratégájával, Miró Józseffel Imre Lőrinc beszélgetett.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben