Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Angliában is visszaépítik a banki tőkepuffert

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. december 14.   09:37

Megint interveniált a török jegybank A Bank of England ismét visszavezeti a tőkepuffert. A legnagyobb brit bankoknak jövő év végére 1%-os, 2023 második negyedévére pedig 2%-os tőkepuffert kell képezniük. Az extra...

Megint interveniált a török jegybank

A Bank of England ismét visszavezeti a tőkepuffert. A legnagyobb brit bankoknak jövő év végére 1%-os, 2023 második negyedévére pedig 2%-os tőkepuffert kell képezniük. Az extra tőkekövetelményt több jegybank is eltörölte a járvány alatt, és mostanában kezdték el visszavezetni.


Emmanuel Macron magyarországi látogatása során a jövő évi soros francia elnökség egyik fontos feladatának nevezte, hogy az EU lezárja a jogállamisági vitát Lengyelországgal és Magyarországgal. Macron szerint azonban erre csak a magyar választásokat követően lesz lehetőség.


Ismét csak rövid, átmeneti sikert ért el a török jegybank tegnapi devizapiaci intervenciója. A 14,76-os szintről sikerült ugyan 14 alá visszatolniuk az USDTRY árfolyamot, de ma reggel már megint 14,2 fölött kereskednek a devizapárral, és ismét rohamos gyengülés tapasztalható. Ebben a hónapban már negyedszer próbálkozott intervencióval a jegybank, sikertelenül.

Tovább tárgyalnak a Build Back Better javaslatról

Az amerikai szenátus ma szavazhat az adósságszabályról, ami megakadályozhatja az államcsődöt, azt azonban nem tudni, hogy mennyivel emelik meg a plafont. A szavazást követően a képviselőháznak is meg kell szavaznia a javaslatot.


Joe Manchin szerint még mindig sokat kell dolgozni a Build Back Better törvényjavaslaton ahhoz, hogy támogatni tudja. A szenátor szerint 1700 milliárd dollár környékére kellene csökkenteni a tervezetet, ami nem támaszkodhatna ideiglenes kiadásokra, amik később állandóvá válhatnak. Joe Manchin szenátor produktív beszélgetést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel, és a következő napokban is tárgyalni fognak. A szenátor hozzátette, hogy bármi elképzelhető, folynak a tárgyalások, és akár még idén megszavazhatják a tervezetet.

Kínában is megjelent az omikron

Már Kínában is találtak omikronnal fertőzött személyt, a pozitív mintát egy tünetekkel nem rendelkező turista produkálta csütörtökön. Azóta újabb esetet találtak Guangzhou városában, szintén egy külföldről érkezett turista személyében.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is pluszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben