Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

650 millió dolláros bírságot kaphat a Commerzbank - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2014. szeptember 4.   09:44

A Bayer bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt fektet be az amerikai növekedésbe 2013 és 2016 között. A beruházás kétharmadát a termelőkapacitások bővítésére fordítják, egyharmadát pedig kutatás és fejlesztésre.


A Bayer bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt fektet be az amerikai növekedésbe 2013 és 2016 között. A beruházás kétharmadát a termelőkapacitások bővítésére fordítják, egyharmadát pedig kutatás és fejlesztésre.
A Commerzbank meg nem erősített hírek szerint a következő hetekben megegyezhet az amerikai hatóságokkal a még 2012 augusztusában indult eljárásban, melyet az Iránnal kapcsolatos szankciók megszegése miatt indítottak. Az információk szerint 650 millió dollárban, vagyis cirka 500 millió euróban egyezhetnek meg a felek. Ez az összeg összhangban van a korábbi információkkal, melyek 600-800 millió dollár közötti összegről szóltak.
A Daimler érdekes felvásárlást hajtott végre, ugyanis az Uber riválisának számító mytaxi és RideScout nevű alkalmazásokat fejlesztő cégeket vette meg. A vételárat nem hozták nyilvánosságra. A mostani akvizícióval némileg új területre, az utazásszervesére igyekszik belépni, és elsősorban a fiatalabb ügyfélkört célozza meg, akiket kevésbé érdekel, hogy legyen saját autójuk. Hasonló irányú lépés volt a Daimlertől a Car2Go autókölcsönzési hálózat elindítása is.
A Deutsche Bank összesen 550 millió euró értékben nyújtott hitelt horvát autópálya építéshez, mely mögött állami garanciavállalás áll. A hírnek nincs árfolyamhatása.
A Fiat vezérigazgatója, Sergio Marchionne 1,32 millió darab részvényt értékesített közel 10 millió euró értékben, az összesen 4,66 millió darabos részvénycsomagjából. A részvényeket azért értékesítette a társaság első embere, hogy teljesíteni tudja adófizetési kötelezettségét. A Chrysler az elmúlt 12 év legjobb augusztusi tengerentúli értékesítési adatait publikálta. Az eladások összesen 20%-kal bővültek, ami 198.379 darab autó eladását jelenti.
A Samsung, a Philips és az Infineon együtt 138 millió euró büntetést kapott európai hatóságoktól a kartellszabályok megszegése miatt. A döntés szerint a vállalatok árkartellt alkalmaztak a chippel ellátott kártyáknál, pl: bankkártya, beléptető kártya, stb. Az Infineon 82,8 millió eurós bírságot kapott, ami részvényenként mindössze 7 cent, míg a részvényárfolyam 9 euró körül alakul, ami a napi mozgástartományon belül van, és a tegnap délutáni kereskedésben már beárazódhatott.
A Wall Street Journal értesülései szerint a Nokia térképfejlesztéssel foglalkozó részlege még az idei évben bemutatja új térképszoftverét, amit Androidra, illetve iOS-re fejlesztenek, és offline üzemmódban is működőképes lesz.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben