Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Valószínútlen, hogy jövőre emeljen az EKB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. december 6.   09:11

Megint interveniált a török jegybank Christine Lagarde, az EKB elnöke szerint valószínűtlen, hogy jövőre emeljenek az alapkamaton, de ha az infláció ezt szükségessé teszi, akkor meg fogják tenni. Az infláció...

Megint interveniált a török jegybank

Christine Lagarde, az EKB elnöke szerint valószínűtlen, hogy jövőre emeljenek az alapkamaton, de ha az infláció ezt szükségessé teszi, akkor meg fogják tenni. Az infláció megugrását továbbra is átmenetinek tekinti a jegybank elnöke. A piaci várakozások szerint 2023. februárjában jöhet az első kamatemelés az EKB részéről.


A Fitch egy fokozattal, „BBB” besorolásra javította az olasz államadósságot. A kilátások stabilak.


Pénteken ismét interveniált a török jegybank, azonban ezzel a lépéssel sem sikerült megállítania a török líra rohamos értékvesztését. Az USDTRY árfolyam továbbra is a történelmi csúcs közelében tartózkodik, csaknem 14 lírát kell adni egy dollárért cserébe.


A korábbi belügyminisztert, Karl Nehammer-t nevezték ki kancellárnak Ausztriában.

Sok a dolga Washingtonnak

A washingtoni törvényhozók a héten a védelmi törvényjavaslatra fognak koncentrálni, ami a múlt héten fennakadt a szenátusban. A védelmi törvényjavaslat prioritásokat és politikát határoz meg az októberben kezdődött pénzügyi évre. A törvényjavaslat elfogadásának elmulasztása megakadályozná, hogy a hadsereg tagjai veszélyességi pótlékot kapjanak, késleltetné a katonai építkezési projekteket az USA-ban és az egész világon, illetve a hadsereg felhatalmazása is megszűnne, hogy a szövetségeseket támogassák a terrorizmus elleni küzdelemben. A törvényhozóknak ezen kívül a hónap közepéig meg kell állapodniuk az adósságplafon emeléséről is, a pénzügyminisztérium szerint ugyanis addigra elfogynak a kormányzati kötelezettségek kifizetésére irányuló sürgősségi összegek. A kongresszus még soha nem mulasztotta el az adósságplafon megemelését, így most sem lesz ebből nagyobb probléma.

Csökkentette a növekedési kilátásokat a Goldman Sachs

A Goldman Sachs az omikron negatív hatásaira hivatkozva csökkentette az amerikai gazdaságra vonatkozó növekedési kilátásait. Az idei évre 3,8%-os bővülést várnak a 4,2% helyett, míg 2022-ben 2,9%-os növekedést várnak a 3,3% helyett. Az elemzőház szerint a vírus gyorsabban terjedhet, míg az immunitás a veszélyesebb fertőzésekkel szemben csak hajszálnyit csökkenhet.

Tovább romolhat az USA és Kína kapcsolata

Az Egyesült Államok diplomáciai bojkottot hirdet a pekingi téli olimpia ellen, ami tovább fokozza a feszültséget a világ két legnagyobb gazdasága között. A döntést, hogy nem küldenek amerikai kormánytisztviselőket a február 4-én kezdődő játékokra, a héten jelentik be hivatalosan.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek többsége pluszban volt ma reggel, egyedül a Nasdaq mínuszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben