Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb szigorítást hozott a leköszönő Angela Merkel

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. december 3.   09:16

A PEPP kivezetése független az omikrontól A távozó Angela Merkel utolsó sajtótájékoztatóján újabb szigorításokat jelentett be. Az oltatlanokat számos szolgáltatásból kizárják,...

A PEPP kivezetése független az omikrontól

A távozó Angela Merkel utolsó sajtótájékoztatóján újabb szigorításokat jelentett be. Az oltatlanokat számos szolgáltatásból kizárják, lényegében csak dolgozni és alapvető fogyasztási cikkeket vásárolni járhatnak. Ezen túlmenően parlamenti szavazásra terjesztette be a kötelező oltást. Parlamenti jóváhagyás esetén februártól tehetik kötelezővé a Covid elleni oltást Németországban.


Az EKB kormányzótanácsának tagja, Madis Müller szerint az omikron vírustörzs megjelenése nem befolyásolja a PEPP program kivezetését. A nyilatkozat jelentőségét az adja, hogy a napokban olyan hírek jelentek meg, mely szerint az EKB mégsem döntene december 16-án a PEPP márciusi kivezetéséről, hanem februárra halasztaná a döntést.


Két EKB-s jegybankár, Olli Rehn és Fabio Panetta is az infláció átmeneti jellegéről beszélt. A megugró infláció okaként az energiaárakat és az ellátási láncok akadozásával összhangban a termelési nehézségeket nevezték meg.


A Fitch tartotta a török államadóság „BB-„ besorolását, de az eddigi stabil kilátásokat negatívra rontotta. Magyarázatában az indokolatlan monetáris lazítás miatti bizalomvesztést emelte ki a hitelminősítő.


Lemondott a nemrégiben kinevezett osztrák kancellár, Alexander Schallenberg, és vele együtt távozik a pénzügyminiszter is.

Nem lesz kormányzati leállás

A kongresszus elfogadta a kormányzati finanszírozás rövid távú meghosszabbítását, és elküldte a törvényt Biden asztalára. Ezzel elhárult a részleges leállás veszélye. A republikánusok és a demokraták csütörtök reggel megállapodtak a költségvetési tervről, majd gyorsan meg is szavaztatták a képviselőházban és a szenátusban is. A jelenlegi finanszírozás szombaton járt volna le, de így február 18-ig meghosszabbították a kormányzati finanszírozást. A költségvetési terv további 7 milliárd dollárt tartalmaz az Afganisztánból kitelepítettek megsegítésére. A törvényhozók a következő hetekben számos más javaslatról is döntenek, beleértve a kormány adóplafon korlátjának emelését és az éves védelmi politikai törvényjavaslatot. A demokraták azt remélik, hogy az említett két jogszabály mellett még a nagyjából 2 ezermilliárd dolláros oktatási, egészségügyi és éghajlat-változási csomagjukat is sikerül elfogadtatni a hónap vége előtt.


A Cleveland-i Fed elnöke is azt nyilatkozta, hogy nyitott az eszközvisszavásárlási program gyorsabb kivezetésére. Szerinte márciusig kellene kivezetni a teljes programot, hogy két kamatemelést is végre tudjon hajtani a Fed 2022-ben.

Romlott, de továbbra is derűs a kínai szolgáltatóipari hangulat

Romlott, de továbbra is gazdasági bővülést mutat a Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzseri index Kínában. A novemberi érték 52,1 volt, ami rosszabb, mint az októberi 53,8, illetve, mint az 53,0-s várakozás. A hangulat romlását elsősorban a koronavírus járvány ellen bevezetett korlátozó intézkedések vártnál hosszabb fennmaradása okozza, ami lassítja a szolgáltatóipar járványból való kilábalását.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek vegyes képet mutattak ma reggel, míg az európai társasik pluszban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
WEBINÁRIUM

A 2024-es amerikai választások felboríthatják az amerikai és globális gazdaságot?

2024. május 29. - Erste Market webinárium. Hogyan változtathatja meg az amerikai elnökválasztás a globális gazdasági jövőképet?

Megkapaszkodik-e a repce?
AGRÁR SAROK

Megkapaszkodik-e a repce?

Nagy odafigyelés, kritikus időzítés, sok kártevő, sok stresszhatás. Szóval igazi szakmai kihívás volt a repce termelése ebben az évben is. A...

2024. június 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben