Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az omikron elérte az USA-t

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. december 2.   09:11

Ideje megszavazni az új költségvetést Az omikron elérte az Egyesült Államokat is. A járványügyi hatóság adatai szerint először Kaliforniában mutatták ki az új variánst. A fertőzött személy teljesen be van...

Ideje megszavazni az új költségvetést

Az omikron elérte az Egyesült Államokat is. A járványügyi hatóság adatai szerint először Kaliforniában mutatták ki az új variánst. A fertőzött személy teljesen be van oltva és enyhe tünetei vannak, jelenleg karanténban tartózkodik. Anthony Fauci azt mondta, hogy valójában csak idő kérdése volt, hogy mikorra jut el az új variáns az USA-ba. Az Egyesült Államok március 18-ig meghosszabbítja a repülőgépeken, vonatokon és buszokon, valamint a repülőtereken és vasútállomásokon való maszkviselésre vonatkozó követelményeket.


A hétvégén nőtt annak a kockázata, hogy az amerikai kormány rövid időre leáll. A republikánusok és a demokraták megosztottak egy rövid távú költségvetési törvényjavaslat miatt, és néhány republikánus törvényhozó azzal fenyegetőzött, hogy visszatartja az oltási mandátumokat. A pártvezetők bíznak abban, hogy a nézeteltérések időben elsimulnak, de a törvényjavaslatról szavazást még nem írtak ki. A jelenlegi állami költségvetés holnap lejár.


A Federal Reserve bézs könyve arról számolt be, hogy októberben és novemberben a gazdaság mérsékelt ütemben nőtt a legtöbb kerületben, az erős keresletet ellensúlyozta az ellátási lánc zavara és a munkaerőhiány. A fogyasztói kiadások szerény növekedését figyelték meg, bár az alacsony készletek továbbra is nyomás alá helyezték az ilyen tételeket, különösen a járműveket. A foglalkoztatottság növekedése szerény volt, erőteljesebb munkaerő-kereslettel, de kihívásokkal a munkavállalók toborzása és megtartása terén, míg szinte minden kerületben erős bérnövekedést tapasztaltak. Az árak mérsékelten emelkedtek, széles körű áremelkedéseket mutatva.

Későbbre tolhatja döntését az EKB

A Reuters információi szerint az omikron variáns okozta bizonytalanság miatt néhány EKB jegybankár még nem szeretne a következő, december 16-i ülésen dönteni a PEPP eszközvásárlási program sorsáról. Helyette jövő év elejére, a február eleji ülésre halasztanák a döntést. Az eddigi várakozás az volt, hogy decemberben döntenek arról, hogy márciussal a jelenlegi formájában befejezik a járványügyi eszközvásárlási programot (PEPP).


Az Európai Bizottság elnöke, az orvosi diplomával is rendelkező Ursula von der Leyen szerint az EU-nak meg kell fontolnia a Covid oltások kötelezővé tételét. Jelenleg a felnőtt lakosság 77%-a, a teljes lakosság 66%-a van beoltva az EU-ban. Eddig Ausztria és Görögország tett lépéseket a kötelező oltás bevezetése felé, és részben Olaszország is hozott ilyen jellegű intézkedéseket. Az új német kancellár is elképzelhetőnek tartja az oltások kötelezővé tételét.


Az USDTRY árfolyama ismét 13,7-en jár, ezzel év eleje óta már 80%-ot gyengült a líra a dollárral szemben. Most éppen a pénzügyminiszter menesztése okoz újabb bizonytalanságot a török fizetőeszköz piacán. Menesztésére az után került sor, hogy a 7 év után először végrehajtott devizapiaci intervenció csak rövid ideig tartó líra erősödést eredményezett.

Meglepően magas inflációs adat Dél-Koreából

Novemberben 3,7% volt éves szinten az infláció Dél-Koreában, jóval meghaladva a 3,1%-os konszenzust. A maginfláció 2,3% lett, ami közelebb áll a jegybank 2%-os céljához.


Nem változott a japán fogyasztói bizalom novemberben, októberhez hasonlóan 39,2-es értéken áll a mutató, ami magasabb, mint a koronavírus járvány berobbanását megelőző adat.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban, az európaiak mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben