Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EKB igazgatósági tagja szerint nem kell szűkíteni a monetáris politikát

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 29.   09:27

Érdekesen alakulhat az áprilisi francia választás Fabio Panetta, az EKB igazgatósági tagja szerint a központ banknak nem kell szűkítenie a monetáris politikáját, hogy fékezze az inflációt, hiszen ezt csak átmeneti...

Érdekesen alakulhat az áprilisi francia választás

Fabio Panetta, az EKB igazgatósági tagja szerint a központ banknak nem kell szűkítenie a monetáris politikáját, hogy fékezze az inflációt, hiszen ezt csak átmeneti tényezők befolyásolják. Ha az árak tartósak maradnának, akkor mindenképpen támogatná a központi banki intervenciót. Christine Lagarde is egyetért azzal, hogy az áremelkedés csak átmeneti.


Ha ma tartanák a választásokat Franciaországban, akkor az egyik közvéleménykutatás szerint Emmanuel Macron a szavazatok 25 százalékát kapná, míg Marine Le Pen a szavaztok 19-20 százalékával számolhatna.


Németország felszólította az amerikai kongresszust, hogy ne szankcionálja a Gazprom Északi Áramlat-2 gázvezetékét, azzal érvelve, hogy ez gyengítené az amerikai hitelességet és kárt okozna a transzatlanti egységnek.

Egyelőre enyhe tüneteket okoz az omikron

Az omikron vírusvariáns eddig tapasztalt tünetei enyhék voltak, de a WHO még mindig óvatosságra int, hiszen az omikront eddig csak fiatalabbakban mutatták ki, akik jobban viselik a tüneteket. A Moderna egyik vezetője elmondta, hogy a jelenlegi vakcinák nem biztos, hogy meg tudják állítani az új variánst, viszont már 2022 első felében elérhető lehet az új vakcina. Bill Ackman szerint ha az új variáns tünetei enyhék, az emelkedést hozhat a részvénypiacokon.

Kína továbbra is kitarthat zéró-Covid stratégiája mellett

Kína továbbra is kitarthat zéró-Covid stratégiája mellett. Az új variáns megjelenésével folytatódhatnak a szigorú járványkezelési szabályozások, és még távolabbra kerülhet a részleges vagy a teljes újranyitás, így a fogyasztás lassabban állhat vissza a pandémia előtti szintre.


Az új koronavírus variáns miatt Japánba keddtől csak a japán állampolgárok léphetnek be. Ha a hazautazó Dél-Afrikából, illetve 8 másik országból érkezik, akkor 10 napra karanténba kell vonulnia.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek többsége pluszban volt ma reggel, egyedül a DAX volt mínuszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben