Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szabályozná a banki kockázatvállalást az EU

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 26.   08:56

9 hónapig lenne érvényes az uniós oltási igazolvány A Bloomberg értesülései szerint az EKB korlátozná a bankok kockázatvállalását azzal, hogy limitálná, a bankok mekkora kitettséggel rendelkezhetnek a...

9 hónapig lenne érvényes az uniós oltási igazolvány

A Bloomberg értesülései szerint az EKB korlátozná a bankok kockázatvállalását azzal, hogy limitálná, a bankok mekkora kitettséggel rendelkezhetnek a legkockázatosabb hitelek közé sorolt tőkeáttételes hitelekből, amiket jellemzően vállalatfelvásárlásokhoz nyújtanak. Az erről szóló egyeztetések még korai szakaszban tartanak, így nem biztos, hogy tényleges be is vezetik azokat. A szabályozás leginkább a Deutsche Bankot érintené, a pénzintézet ugyanis jelentős mennyiségű hitelt biztosított tőkeáttételes vállalatfelvásárlásokhoz az elmúlt pár évben, ezen kitettséget korlátozná az EKB. A szigorúbb szabályozást a hozamok emelkedéséből adódó megemelkedett fizetési kockázat hívhatja életre.


Az EKB francia tagja, Francois Villeroy de Galhau továbbra sem aggódik az inflációs folyamatok miatt, azokat átmenetinek tartja, és nem látja jelét, hogy strukturálissá válnának.


Egy friss javaslat szerint a második oltás felvételétől számítva 9 hónapig lehetne az oltási igazolásokkal szabadon utazni az EU-n belül. Felmerült, hogy az EMA által jóváhagyott oltásokon túl a WHO által elfogadott kínai oltással is szabad lenne az utazás.


Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tegnap délután jóváhagyta az a Pfizer-BioNTech Covid-19 elleni védőoltását az 5-11 éves korosztály számára is. A kisgyerekek egyharmad dózist kapnak, az ő oltásuk az év vége felé kezdődhet meg.


Új történelmi csúcsra, 75 euró/tonnára emelkedett az európai széndioxid kibocsátási kvóta árfolyama. Rövidtávon a drága gáz miatt ismét felfutottak a szénerőművek, amik a nagyobb szennyezés miatt extra keresletet jelentenek a szennyezési jogokra. Hosszabb távon pedig az EU zöld átállása növeli a széndioxid kvóta árát.

Ismét zsebükbe nyúlnak az amerikai fogyasztók

Az amerikai fogyasztók hálaadási költekezése rekordot dönthet, ám még így is elmaradhat a várakozásoktól. Az Adobe szerint a fogyasztók 5,1-5,4 milliárd dollár között költöttek tegnap, míg korábban 5,9 milliárd dollár volt a várakozás. Az adatok szerint a vásárlók percenként 3,5 millió dollár értékben vásároltak, az online vásárlások mértéke pedig tegnap délutánig elérte a 2,3 milliárd dollárt. Az elektronikai eszközök, illetve a ruházati cikkek voltak a legkeresettebbek.


A Goldman Sachs elemzői szerint a Federal Reserve gyorsabban szigoríthatja monetáris politikáját az elszabaduló inflációs nyomás következtében. A befektetési bank szerint a központi bank megduplázhatja az eszközvisszavásárlási program mértékét, azaz havonta 30 milliárd dollárral csökkentheti a programot januártól kezdve, és a kamatemelést már júniusban megkezdheti. A cég várakozásai szerint ezt követően szeptemberben és decemberben is emelheti a kamatokat a Fed, 2023-ban pedig további két emelés várható. A Goldman szerint így márciusra kifuthat az eszközvásárlási program.

Kevesebb autót vesznek Kínában

Kínában a csökkenő kereslet miatt lassultak az autó, illetve ingatlan eladások.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben