Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Célba ért az EKB üzenete

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 19.   09:12

Kitolódtak a kamatemelési várakozások A piac hallgatott az EKB kritikájára, és 2022-ről 2023-ra tolta ki a kamatemelési várakozásait. A jelenlegi árazások alapján 2023 februárjára árazzák az első, 10...

Kitolódtak a kamatemelési várakozások

A piac hallgatott az EKB kritikájára, és 2022-ről 2023-ra tolta ki a kamatemelési várakozásait. A jelenlegi árazások alapján 2023 februárjára árazzák az első, 10 bázispontos kamatemelést az eddigi 2022 év végével szemben.


Tovább gyorsult a termelői árak emelkedése Németországban. Októberben 18,4%-os emelkedést mértek, ami számottevő gyorsulás a szeptemberi 14,2%-hoz képest, és meghaladta a 16,2%-os elemzői konszenzust is.


A török jegybank a vártnak megfelelően 15,0%-ra vágta az alapkamatot. Az USDTRY új csúcsra, 11 fölé ugrott, így a líra novemberben már több, mint 15%-ot gyengült a dollárral szemben. A jegybank közleménye szerint decemberben egy újabb kamatvágással érhet véget a kamatcsökkentési ciklus.

Ma újra összeül a képviselőház, hogy szavazzon

Elhalasztották tegnap a szociális költségvetési tervezetről szóló szavazást. A képviselőház ma újra összeül, hogy szavazzon. A Kongresszusi Költségvetési Hivatal (CBO) szerint a törvényjavaslat 367 milliárd dollárral növelné a szövetségi költségvetési hiányt a következő évtizedben, szemben a Fehér Ház azon állításával, hogy a tervezet fedezné a költségeit.


Raphael Bostic, az atlantai Fed elnöke azt nyilatkozta, hogy a Fednek már jövő nyáron meg kellene kezdenie a kamatemelési ciklust, hiszen addigra a foglalkoztatottság visszaállhat a pandémia előtti időszakra, és a jegybankár szerint akkor már helyénvaló lenne a kamatok normalizálódása.


Folytatódnak a tárgyalások Észak-Amerika országai között. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök felszólította Joe Bident, hogy az USA csökkentse észak-amerikai importját, és a munkaerőhiány enyhítése érdekében lazítson a bevándorlási korlátozásokon. Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke kifogásolta az elektromos autókra vonatkozó javasolt támogatásokat, és sürgette, hogy indítsák újra a michigani kormány által leállított olajvezetéket.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben