Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jövőre véget érhet az EKB eszközvásárlása

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 11.   09:31

Növeli inflációs várakozását az Európai Bizottság Jövő szeptembertől teljesen véget érhet az EKB eszközvásárlási programja Robert Holzmann, az EKB kormányzótanácsának tagja szerint. A piacon széleskörű konszenzus van...

Növeli inflációs várakozását az Európai Bizottság

Jövő szeptembertől teljesen véget érhet az EKB eszközvásárlási programja Robert Holzmann, az EKB kormányzótanácsának tagja szerint. A piacon széleskörű konszenzus van arról, hogy a PEPP program márciussal kifut, de az ezen felüli, „normál” 20 milliárd eurós eszközvásárlási program kifutásának időpontjáról nincs egyetértés. Az eszközvásárlási programot még 2015-ben indították annak érdekében, hogy segítsen elérni a 2%-os inflációs célt. Most, hogy a cél hosszabb távon is teljesülhet, jövőre kivezethető lesz ez a jegybanki eszköz.


A Bloomberg értesülései szerint az Európai Bizottság idénre 2,4%-os, jövőre pedig 2,2%-os inflációval kalkulál, majd 2023-ra ismét a cél alá, 1,4%-ra esne az infláció. Ez lényegesen gyorsabb inflációs pályát vetít előre, mint a Bizottság korábbi 1,9% illetve 1,4%-os várakozása, egyúttal némileg meghaladja az EKB előrejelzését is. Növekedés tekintetében idénre 5%-kal, jövőre 4,3%-kal, 2023-ra pedig 2,4%-kal kalkulálnak. Ez idénre 0,2 százalékponttal magasabb gazdasági növekedés, mint amit korábban vártak, míg jövőre ugyanennyivel lassabb. 2023-ra most készített először publikus előrejelzést a Bizottság.

Szigoríthat az amerikai tőzsdefelügyelet

A hedge fund-ok és a kockázati tőke alapok szigorúbb szabályozásra számíthatnak az amerikai tőzsdefelügyelettől. Gary Gensler jelezte, hogy meg kívánja változtatni a díjstruktúrákat, és csodálkozik, hogy a 2 és 20-as díjmodell az elmúlt évtizedekben érvényesülni tudott.


A költségvetési hiány a vártnál alacsonyabb volt októberben az USA-ban, 165,1 milliárd dollárra csökkent a tavalyi 284,1 milliárd dollárról. A hírek szerint Biden hétfőn fogja aláírni az infrastruktúra költségtervet a Fehér Házban.

Élete végéig hatalmon maradhat Xi Jinping?

A Kínai Kommunista Párt befejezte négynapos ülését. Xi Jinping várhatóan határozatot jelent be a párt történetéről, és egyben bebetonozhatja hatalmát, így jövőre elkezdheti a harmadik ciklusát is, amire korábban nem volt példa.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok pluszban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben