Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

A Sci-fi végre valóság lehet?

SZTORI
SZTORISzekeres BenceRészvényelemző2021. november 9.   16:12

Mark Zuckerbeg júliusban beszélt először a metaverzumról. A tech-titán elmondása szerint ez az internet új generációja és a Facebook, vagy most már Meta, számára egy új fejezetet jelent. Egy virtuális univerzumot szeretnének létrehozni és a kiterjesztett valóságot szeretnék beépíteni a közösségi médiába. Ha sikerül ezt megvalósítani, akkor az hatalmas lehetőség lehet számtalan cégnek. A metaverzum egy új virtuális világ lesz, ahol virtuális termékeket vásárolhatunk, illetve egy teljes virtuális világot építhetünk fel a közösségi média alapján, akár csak a filmekben.

Természetesen ezt a Meta nem tudja egyedül létrehozni, hanem más cégekkel fog együttműködni ezen új fejezet kiépítéséhez. Itt több céget érdemes megemlíteni, amik profitálhatnak az új fejlesztésekből. Elsőként talán a Matterport lehet érdekes, hiszen a vállalat 3D technológiával modellezi a tereket, amit jelenleg az ingatlanpiacon tud kamatoztatni a legjobban. A cégnek jelenleg több, mint hat millió digitális épület tervrajza van, ami százszor több, mint a legközelebbi versenytársnak, tehát ha egy virtuális világ építéséről van szó, akkor ez a vállalat kiveheti a részét.

Mielőtt a digitális tér létrehozásával foglalkozunk, érdemesebb először a metaverzumhoz szükséges infrastruktúra létrehozása, amihez az Nvidia egy tökéletes vállalat lehet. Rengeteg cég segíthet felépíteni a metaverzumot viszont csak pár cég szolgáltathatja a technológiához szükséges infrastruktúrát. Az Nvidia lehet a következő ezermilliárd dolláros vállalat a Teslát követően, hiszen már most is vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia és a félvezetők területén. Chipjeik és számítógépük teljesítménye kulcsfontosságúak lehetnek a metaverzum kiépítéséhez és üzemeltetéséhez.

Miután sikerült az infrastruktúrát létrehozni és a képvilágot izgalmassá tenni olyan cégekre is szükség lesz, mint a Roblox. Az innováció nagy része a videójáték szegmensből fog származni. A Roblox már most metaverzumszerű élményeket nyújt a játékosoknak, tehát szerintem a cég mindenképp tud majd profitálni ebből az új virtuális világból.

A Meta egy eddig ismeretlen technológiát szeretne létrehozni, ami olyan szinten megváltoztathatja az életünket, mint anno az internet. Ez persze sok cégnek, különböző iparágakból, számtalan új lehetőséget jelenthet, tehát mindenképp érdekes lesz figyelni a metaverzum alakulását.

A cikk első alkalommal a www.vilaggazdasag.hu weboldalon jelent meg 2021.11.09-én.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Címlapkép: Shutterstock Inc.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben