Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra sem aggódik az EKB vezető közgazdásza

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 8.   09:22

A mostani helyzet teljesen más Szokatlannak és egyben átmenetinek nevezte a jelenlegi inflációs folyamatokat Philip Lane, az EKB vezető közgazdásza. Szerinte nincs jele annak, hogy a mostani infláció krónikus lenne, úgy véli,...

A mostani helyzet teljesen más

Szokatlannak és egyben átmenetinek nevezte a jelenlegi inflációs folyamatokat Philip Lane, az EKB vezető közgazdásza. Szerinte nincs jele annak, hogy a mostani infláció krónikus lenne, úgy véli, hogy a jelenlegi magas inflációt nem szabad összehasonlítani a 70-es, 80-as évekkel, mert a mostani helyzet teljesen más. A közgazdász szerint a mostani meglepően magas inflációt a gyors gazdasági visszapattanás és a szűk termelési keresztmetszetek együttesen okozzák, de jövőre le fog csengeni a magas infláció. Egyúttal azt is hozzátette, hogy középtávú időszakot vizsgálva még mindig túlságosan alacsony az infláció mértéke. Így szerinte kár lenne túlreagálni a mostani magas inflációt.


A vártnál erősebb lett a pénteken megjelent, szeptemberi eurózónás kiskereskedelmi adat. Az előző havi stagnálást követően 2,5%-kal nőtt a fogyasztás a várt 1,5%-os emelkedéssel szemben.


Az egyre jobban terjedő európai járványhullám miatt sorban jelentik be a szigorításokat az országok, melyek elsősorban az oltatlanokat érintik.

Joe Biden hamarosan aláírja a költségvetési tervezetet

Az amerikai képviselőház a hétvégén megszavazta az 550 milliárd dolláros infrastruktúra tervezetet, amit hamarosan alá is írhat az elnök. Viszont az öröm csak rövid ideig tarhat, hiszen a nagyobb, 1750 milliárd dolláros költségvetési tervezettel kapcsolatosan még mindig éles viták vannak. A költségvetési tervezetről szóló szavazást az utolsó pillanatban halasztották el, miután pár demokrata képviselő költségvetési elemzést kért a tervezetről, hogy mennyibe is fog ez kerülni, se erre akár heteket is várni kell. A szenátus november 15-ig szüneten van, utána azonban több dolgot is meg kell vitatniuk. Ilyen például a gazdasági leállás elkerülése, illetve a költségvetési tervezet következő lépései.

Rekordszintű Kína kereskedelmi többlete októberben

Kína kereskedelmi többlete októberben rekordösszegű, 84,5 milliárd dollár volt. Ez tompította a belső kereslet gyengülésének hatását, lehetővé téve, hogy a politikai döntéshozók késleltessék a gazdasági stimulust. Az export dollárban kifejezve 27 százalékkal, 300,2 milliárd dollárra nőtt, ami egymást követően a 13. havi kétszámjegyű növekedés, míg az import 21 százalékkal emelkedett.


Tajvan exportnövekedése a múlt havi 29%-ról 25%-ra lassult októberben. A kereskedelmi többlet növekedett.


A hírek szerint Fumio Kishida japán miniszterelnök Josimasa Hayashit nevezte ki külügyminiszternek.

Határidős piacok

Kis mínuszban voltak ma reggel a határidős piacok.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben