Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem unatkoznak a jegybankárok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 5.   09:51

Nagyot lépett a cseh jegybank Váratlanul sima eredményt hozott a brit kamatdöntő ülés. Bár a piac rendkívül kiélezett vitára és szoros eredményre számított, ehhez képest a jegybankárok 7:2...

Nagyot lépett a cseh jegybank

Váratlanul sima eredményt hozott a brit kamatdöntő ülés. Bár a piac rendkívül kiélezett vitára és szoros eredményre számított, ehhez képest a jegybankárok 7:2 arányban szavaztak a kamatok tartása mellett. Azonban várhatóan decemberben a brit jegybank is a kamatemelés útjára lép majd. Az eszközvásárlási program szinten tartása mellett 6:3 arányban tették le voksukat a jegybankárok. Andrew Bailey brit jegybankelnök túlzónak tartja a piaci kamatemelési várakozásokat, szerinte ugyan hamarosan kamatemelésre lesz szükség, ennek ellenére alacsony szinten fognak maradni a kamatok. A döntésre az 5 éves és az annál rövidebb brit állampapírok hozama 20 bázispontos eséssel reagált.


Ismét meglepte a piacokat a cseh jegybank. A vártnál jóval nagyobbat, 125 bázispontot emelt, ami 1997 óta a legnagyobb lépés a jegybank részéről. Az új cseh alapkamat 2,75%, ami a legmagasabb a közép-kelet-európai régióban.


Isabel Schnabel megerősítette az EKB vezetőjének szavait, mely szerint valószínűtlen, hogy jövőre teljesüljenek a kamatemelés feltételei. Az EKB igazgatósági tagja a korai emelés gazdasági és foglalkoztatási kockázataival érvelt.


Portugáliában január 30-án tartják az előrehozott választásokat, miután a kisebbségi kormánynak nem sikerült elfogadtatnia a jövő évi költségvetési tervezetet.


Szeptemberben a német ipari termelés 1,0%-kal esett vissza év/év alapon, míg a medián várakozás 1,3%-os bővülés volt, igaz rendkívül széles skálán, lényegében +/-10% között szóródtak a várakozások.

Újabb változtatás Biden költségvetési tervezetében

Nancy Pelosi aláírta az állami és helyi adók levonásáról szóló rendelkezések módosítását Biden 1.750 milliárd dolláros gazdasági tervezetében. Az eredeti javaslatban szereplő 72.500 dollár helyett a hírek szerint most 80 000 dollárra emelhetik az adólevonások felső határát 2030-ig. A tárgyalások tovább folytatódnak.


Az amerikai kisvállalkozások 44 százaléka emelte meg a munkavállalók fizetését októberben, ami 2 százalékponttal több, mint szeptemberben.

Emelkedtek a fogyasztói kiadások Japánban

A japán háztartások kiadásai 5%-kal emelkedtek szeptemberben, ami öt hónap óta az első emelkedést jelenti. A háztartások többet költöttek élelmiszerre, ruhára, egészségügyre, illetve szórakozásra. Ugyan a költekezés még nem tudta felülmúlni a tavalyi szinteket, de már nem sokkal marad el.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben