Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Republikánus lett Virginia

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 3.   09:27

Hamarosan megállapodhatnak a törvényjavaslatról Glenn Youngkin, a Carlyle Group egykori vezetője és republikánus jelölt legyőzte a demokrata Terry McAuliffe-t a virginiai kormányzó választáson. A milliárdosnak a szavazatok 51%-át...

Hamarosan megállapodhatnak a törvényjavaslatról

Glenn Youngkin, a Carlyle Group egykori vezetője és republikánus jelölt legyőzte a demokrata Terry McAuliffe-t a virginiai kormányzó választáson. A milliárdosnak a szavazatok 51%-át sikerült megszereznie, így az egykori demokrata állam, amit 2020-ban Biden 10 százalékponttal megnyert, most republikánus vezetést kapott.


A demokraták megállapodásra jutottak olyan rendelkezésekről, amelyek célja egyes vényköteles gyógyszerek árának csökkentése. Úgy tűnik tehát, hogy megoldották az utolsó kérdést is, mielőtt megszavaznák az 1875 milliárd dolláros egészségügyi, oktatási és éghajlatváltozási törvényjavaslatot. A Fehér Ház által támogatott megállapodás felhatalmazná a Medicare-t, hogy tárgyalásokat folytasson egyes gyógyszerek áráról, és szankcionálja a gyógyszergyárakat az inflációnál nagyobb mértékű áremelés esetén. Emellett évente 2000 dollárra szeretnék mérsékelni az idősek biztosító által nem fedezett gyógyszerköltségeit.

Kamatot emelhet a lengyel jegybank

A lengyel jegybank kamatdöntő ülést tart ma. Az elemzők szinte kivétel nélkül kamatemelést várnak a jelenlegi 50 bázispontos szintről, de a mértékét tekintve megoszlanak a vélemények. A többség 25 bázispontos kamatemelést vár, de nem sokkal maradnak el azok sem, akik szerint 50 bázisponttal emelheti a kamatot a jegybank.


A kiszivárgott hírek szerint az új német kormány mégis lazíthat az adósságszabályokon. Korábban úgy tűnt, hogy a lehető leghamarabb vissza akarnak térni a szigorú adósságfékekhez, ami nem engedne költségvetési hiányt. Most viszont állítólag arról szólnak az egyeztetések, hogy a klímavédelem érdekében mégis engedélyeznének némi költségvetési hiányt. Technikailag valószínűleg egy külön alapot hoznának létre a klímavédelmi célokhoz kapcsolódóan, melynek költségeit nem vennék figyelembe az adósságszabályoknál.


Ismét feszültebbé vált az ukrán-orosz viszony, miután Oroszország csapatösszevonásokba kezdhetett az ukrán határ közelében, azonban az erről szóló információk ellentmondásosak.

Jobban teljesített a kínai gazdaság

Kína Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index váratlanul 53,8 pontra emelkedett októberben, felülmúlva az 53,1 pontos várakozást. A kompozit mutató pedig 51,5 pontra emelkedett, tehát a kínai gazdaság még bővül.

Határidős piacok

A Nasdaq kivételével mínuszban voltak ma reggel a főbb határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben