Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

8 éves csúcson az európai kamatemelési várakozások

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. november 2.   09:28

Eredményesek voltak az EU-USA kereskedelmi tárgyalások A következő 12 hónapra 17 bázispontos EKB kamatemelést áraz a piac. Ez 2013 óta a leggyorsabb ütemű kamatemelési várakozás Európában. A jelek szerint Christine Lagarde...

Eredményesek voltak az EU-USA kereskedelmi tárgyalások

A következő 12 hónapra 17 bázispontos EKB kamatemelést áraz a piac. Ez 2013 óta a leggyorsabb ütemű kamatemelési várakozás Európában. A jelek szerint Christine Lagarde múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatója csak olaj volt a tűzre, ezt követően még jobban felgyorsultak a kamatemelési várakozások, ezzel pont a céllal ellentétes hatást váltott ki a jegybank elnöke. A vártnál magasabb pénteki inflációs adatok szintén csak tovább emelték a kamatemelési várakozásokat.


A péntek délutáni eurózónás infláció messze meghaladta a 3,7 százalékos várakozást, s 4,1 százalék lett. A maginfláció is 2,1 százalék lett a várt 1,9 százalékkal szemben, ami stagnálást jelentett volna.


A hétvégi G20 csúcs mellett tartott EU-USA kereskedelmi tárgyalások eredményre vezettek. A megállapodás értelmében az EU bizonyos mennyiségű acélterméket vámmentesen szállíthat az USA-ba, cserébe az EU december 1-től nem duplázza meg a tipikus amerikai termékekre (pl. Harley Davidson, Levi’s farmerek) kivetett büntetővámot. Az egyes termékekre érvényes kvóta pontos nagyságát később jelentik be a felek. A két fél közti kereskedelmi viszony javulása, az effektív vámok csökkenése akár a magas infláción és a globális ellátási zavarokon is javíthat egy picit.


Boris Johnson ígérete szerint lezárásoktól mentesek lesznek Nagy-Britanniában a karácsonyi ünnepek. Jelenleg Nagy-Britanniában az egyik legmagasabb a fertőzöttségi ráta Európán belül.

Megkezdheti a mennyiségi lazítás csökkentést a Fed

A megkérdezett közgazdászok szerint a Fed már szinte biztos, hogy megkezdi az eszközvásárlási program csökkentését. A várakozások szerint már holnap nyilvánosságra hozhatnak egy tervezetet, ami szerint 10 milliárd dollárral csökkenthetik a kincstárjegyek vásárlását, illetve 5 milliárd dollárral kevesebb jelzálogfedezetű értékpapírt vásárolhatnak vissza. Leghamarabb 2023-ban várnak kamatcsökkentést a megkérdezett közgazdászok.


Kedden megszavazhatják Biden infrastrukturális tervezetét. Pramila Jayapal, az egyik progresszív képviselő elmondta, hogy együtt szavaznak mindkét törvényjavaslatról a képviselőházban, és készen állnak arra, hogy kedden szavazzanak az infrastrukturális és a kiadási törvényjavaslatokról is.

Megkezdődött a klímakonferencia

A COP26 klímatárgyalások azzal kezdődtek, hogy a vezetők felvázolták a globális felmelegedés megfékezésére vonatkozó terveiket. A legfontosabb ígéret az indiai Narendra Moditól érkezett, aki szerint a világ harmadik legnagyobb kibocsátója 2070-re eléri a nulla nettó kibocsátást. Más országoktól, beleértve Kínát is, azonban nem sok új ígéret hangzott el.


Dél-Koreában az infláció közel 10 év után először érte el a 3%-ot. Októberben az árak 3,2%-kal emelkedtek éves bázison, viszont ez elmaradt a 3,3%-os várakozástól.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben