Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyugat-Európát is elérheti a jegybanki szigorítás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. október 22.   08:55

Az EU csúcson is a magas energiaárakra keresik a megoldást A BoE vezető közgazdásza szerint már a november 4-i kamatdöntő ülés éles lesz, ugyanis nagyon kiegyenlített vita várható a kamatemelésről. A jegybankár még azt...

Az EU csúcson is a magas energiaárakra keresik a megoldást

A BoE vezető közgazdásza szerint már a november 4-i kamatdöntő ülés éles lesz, ugyanis nagyon kiegyenlített vita várható a kamatemelésről. A jegybankár még azt is hozzátette, hogy az infláció megugrása kellemetlen a jegybank számára, a következő hónapokban akár az 5%-os csúcsot is elérheti a brit infláció, és a jövő év második felében várható csak normalizálódás. A piac 20 bázispontos kamatemelést áraz jelenleg, míg 1 hónappal ezelőtt még a jövő márciusi kamatemelés tűnt a legkorábbi lehetséges időpontnak.


A Bloomberg által készített elemzői felmérés alapján az EKB decemberben kezdheti meg a PEPP program kivezetését, ugyanakkor minden negyedik elemző arra számít, hogy a program márciusi kifutását követően valamilyen újfajta eszközvásárlási programba kezd az EKB. A legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy a normál, havi 20 milliárd eurós eszközvásárlási program havi vásárlási összegét megduplázzák, és rugalmasabbá teszik a programot.


A tegnap kezdődött kétnapos EU csúcs fő témája a magas energiaárak. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az energiapiac ellenálló képességét növelni kell. A bizottság decemberben tekinti át újra a kialakult helyzetet, addig megvizsgálja, hogy milyen szabályozói változások lehetnek szükségesek, és, hogy hogyan lehetne az energia átmenethez kapcsolódó beruházásokat felgyorsítani.

Kereskedési szabályozás a jegybankároknál

A Federal Reserve etikátlannak találta, ezért megtiltotta a jegybankároknak, hogy részvényekkel és kötvényekkel kereskedjenek. Két régiós elnököt ki is rúgtak. A központi bank vezető alkalmazottai a jövőben csak diverzifikált instrumentumokat, például befektetési alapokat vásárolhatnak. Ezen kívül 45 nappal hamarabb be kell jelenteniük a vásárlási vagy eladási szándékot, és legalább egy évig tartaniuk kell a befektetéseket, valamint az összes tranzakcióra jóváhagyást kell kérni.

Tajvan nincs egyedül

Joe Biden elmondta, hogy az Egyesült Államok elhivatott Tajvan megvédésért, tehát ha Kína megtámadja a szigetországot, akkor az USA-val is szembe kell néznie.


Japánban a fogyasztói árak 0,1%-kal emelkedtek szeptemberben éves bázison, ami 18 hónapja az első emelkedést jelenti. Ez végre pozitív jel a Bank of Japan számára, akik szerint hamarosan normális keretek között lesz az infláció.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak pedig a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben