Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Körvonalazódik az alakuló német kormány első intézkedése

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. október 18.   09:44

Gyakorlatilag biztosra vehető a koalíció Új szakaszba léphetnek a német kormányalakítási tárgyalások, ugyanis a Zöldeknél a párttagok megszavazták, hogy formálisan is megkezdődhessenek az egyeztetések az...

Gyakorlatilag biztosra vehető a koalíció

Új szakaszba léphetnek a német kormányalakítási tárgyalások, ugyanis a Zöldeknél a párttagok megszavazták, hogy formálisan is megkezdődhessenek az egyeztetések az SPD-vel. Az FDP vezetése pedig ma hagyhatja jóvá a háromoldalú egyeztetéseket, így most már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a három fenti párt fog együttesen kormányt alakítani. Az első intézkedésekben már meg is egyeztek. A széntüzelésű erőműveket 2030-ig, az eredetileg tervezettnél 8 évvel korábban kivezetik. 12 eurós minimálbért terveznek bevezetni, és 2023-ig visszatérnek az adósságszabályok alkalmazásához, vagyis addigra ismét nullás költségvetés várható Németországban.


A Financial Times információi szerint az EKB vizsgálja annak lehetőségét, hogy a nemzetközi kibocsátók, mint például az EU esetében megemelje az önmagának szabott limitet és a kibocsátott mennyiség 10%-a fölött is vásárolhasson kötvényeket. Döntés novemberben várható a kérdésben. Emellett a nagyobb rugalmasság érdekében a PEPP-ből is átemelhetnek egyes kondíciókat a normál eszközvásárlási programba.


Christine Lagarde továbbra is az infláció nagyrészt átmeneti jellegét hangsúlyozza, de figyelemmel kísérik a másodkörös hatásokat, mint például a bértárgyalások alakulását. Ezzel szemben Andrew Bailey brit jegybankelnök szerint a BoE-nek fel kell lépnie az infláció ellen. A piacok is hasonlóan gondolják, és 15 bázispontos emelést már beáraztak az idei évre. Ugyanakkor két másik brit jegybankár igyekezett hűteni a kamatemelési várakozásokat.

Veszélyben a demokrata költségvetési csomag

Joe Manchin demokrata szenátor azt nyilatkozta, hogy nem fogja támogatni a demokraták költségvetési csomagjának tiszta energia termeléssel kapcsolatos rendelkezését. Ez veszélybe sodorhatja a klímaváltozás elleni harcot. A szenátort a legutóbbi választásokon is hatalmas összeggel támogatták fosszilis energiaipari cégek.


A Fehér Ház bejelentette, hogy november 8-tól ismét beutazhatnak az Egyesült Államokba a teljesen beoltottak. A hírre emelkedni kezdtek a légitársaságok és a hotelek részvényei.

Kínában lassul a gazdasági növekedés lendülete

A kínai gazdaság a harmadik negyedévben 4,9%-kal bővült, miután az ipari termelés kisebb mértékben nőtt szeptemberben, mint azt az elemzők várták. Az elemzők 5,2%-os bővülést vártak. Az ipari termelés 3,1%-os bővülése nagymértékben elmaradt a 4,5%-os várakozástól. A statisztikai hivatal szóvivője azt nyilatkozta, hogy a helyi és a globális kihívások és kockázatok növekedtek, és az energiaválság is negatívan hatott. A negyedik negyedéves kilátások sem jók, hiszen az elemzők úgy látják, hogy a gazdasági növekedés lendülete lassul.


A Goldman Sachs már nem számít arra, hogy Peking a likviditás fenntartása érdekében csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját. Ehelyett valószínűbb, hogy a nyílt piaci műveletekre fog hagyatkozni.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacok is mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben