Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább csiszolhatnak a Brexiten

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. október 13.   09:28

Módosítanák az acéltermékek behozatali szabályait Változhat az észak-ír protokoll. A jelek szerint a britek és az EU is hajlik a sokat vitatott megállapodás megváltoztatására, melynek egyes részei valójában soha nem is...

Módosítanák az acéltermékek behozatali szabályait

Változhat az észak-ír protokoll. A jelek szerint a britek és az EU is hajlik a sokat vitatott megállapodás megváltoztatására, melynek egyes részei valójában soha nem is léptek hatályba. David Frost brit államtitkár bejelentette, hogy javaslatot tesznek az észak-ír protokoll megváltoztatására. Közben a Guardian is arról számolt be, hogy az EU is kedvezményeket készül adni, a vám 50%-a alól felmentést adhat. Konkrét bejelentés a mai sajtótájékoztatón várható.


Újabb Trump által emelt kereskedelmi korlátot bontatnak le az USA és az EU között. Az amerikai javaslat szerint az acéltermékek egy részét kvóta alapján a megemelt 25%-os vám nélkül lehetne bevinni az USA-ba, és csak a kvóta fölötti mennyiségre vonatkozna a magas vám. A részletekről a következő hetekben egyeztetnek a felek. A Biden-adminisztráció a kezdetektől az EU-val való viszony javítására törekszik, ennek részeként igyekeznek a kereskedelmi korlátozásokat is lebontani.


Peter Kazimir szlovák jegybakelnököt vesztegetéssel vádolták meg, amit a gyanú szerint még előző pozíciójában, pénzügyminiszterként követhetett el.


Az EU tegnapi 12 milliárd értékű zöld kötvény kibocsátására óriási piaci kereslet mutatkozott, hiszen 135 milliárd eurónyi ajánlat érkezett be a 2037-ben lejáró kötvényre. Ez volt az EU történetének egyik legnagyobb kötvény túljegyzése.

Amerika ismét lazít a beutazási korlátozásokon

Több mint 20 hónap után először lesz lehetőségük a kanadai és mexikói állampolgároknak, hogy meglátogassák barátaikat vagy vásárolni induljanak az Egyesült Államokba. A szomszédos országokból eddig csak üzleti célból lehetett beutazni az USA-ba, de a beoltottak számára most megnyílik az út. Aki nincs beoltva, az továbbra sem léphet be az országba.


Tovább emelkednek a fogyasztói inflációs várakozások. A New York-i Fed felmérése alapján szeptemberben tovább emelkedett az amerikai lakosság inflációs várakozása. A következő egy év során 5,3%-os inflációra számítanak az állampolgárok. Sokkal aggasztóbb azonban, hogy középtávon, három éves távlatban is rekord, 4,2%-os áremelkedéssel számolnak.


A Képviselőház 219:206 arányban elfogadta a hitelplafon megemelését. A Szenátus által már jóváhagyott indítvány csak átmeneti megoldást jelent a hitelplafon problémájára, várhatóan december első felében újra kiürül a kincstár.

Még mindig az export húzza a kínai gazdaságot

A kínai import 17,6%-kal, 240 milliárd dollárra emelkedett szeptemberben éves bázison. Ez elmaradt a 20%-os elemzői várakozásoktól. Viszont az export adatok optimizmusra adnak okot, hiszen az előző hónapban 28,1%-kal, 305,7 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi periódushoz képest, felülmúlva a 21%-os várakozást. A kereskedelmi többlet az USA-val 42 milliárd dollárra emelkedett, és még mindig az Egyesült Államok a kommunista ország legnagyobb kereskedelmi partnere.


A Morgan Stanley vonzónak találja a kínai ingatlan szektort, annak ellenére is, hogy a befektetők árgus szemekkel figyelik az Evergrande sztori folytatását. Az amerikai befektetési bank úgy véli, hogy hamarosan lazíthatnak az ingatlanszektor szabályozásán, ami támogatja a kínai ingatlan részvényeket, és a csődkockázat illetve az ingatlan szektor gyengeségei már beárazódtak az árfolyamokba. A bank kiemelte, hogy a China Poly Group, a CR Land, a Longfor és a Sunac a legjobb ingatlan részvény a régióban.

Határidős piacok

Borús a hangulat a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben