Péntek
jún. 9.
03:30
Fogyasztói árindex (év/év) (CHN)
Időszak: máj., előző: 0.1%, várt: 0.2%
Hétfő
jún. 12.
08:00
Gépipari rendelésállomány (év/év) (JP)
Időszak: máj., előző: -14.4%
20:00
Költségvetési egyenleg (milliárd dollár) (US)
Időszak: máj., előző: 176.181
z.u.
Oracle (US)
Időszak: 2023 Q4, előző: 1.20
Kedd
jún. 13.
08:00
Harmonizált fogyasztói árindex (év/év) - végleges (GE)
Időszak: máj., előző: 6.3%, várt: 6.3%
08:00
Átlagbérek változása 3 hónap (UK)
Időszak: ápr., előző: 5.8%, várt: 6%
08:00
ILO munkanélküliségi ráta (UK)
Időszak: ápr., előző: 3.9%, várt: 4%
08:00
Munkanélküli segélykérelmek számának változása (UK)
Időszak: máj., előző: 46.7
11:00
ZEW index (EMU)
Időszak: jún., előző: -9.4
11:00
ZEW index (GE)
Időszak: jún., előző: -34.8, várt: -40
14:30
Fogyasztói árindex (év/év) (US)
Időszak: máj., előző: 4.9%, várt: 4.1%
14:30
Maginfláció (év/év) (US)
Időszak: máj., előző: 5.5%, várt: 5.3%
Szerda
jún. 14.
08:00
Külkereskedelmi mérleg (millió font) (UK)
Időszak: ápr., előző: -2864
08:00
Ipari termelés (év/év) (UK)
Időszak: ápr., előző: -2%
11:00
Ipari termelés (év/év) (EMU)
Időszak: ápr., előző: -1.4%, várt: 0.9%
13:00
Jelzáloghitel igénylések (US)
Időszak: jún., előző: -1.4%
14:30
Termelői árindex (év/év) (US)
Időszak: máj., előző: 2.3%, várt: 1.5%
14:30
Termelői árindex élelmiszer és energiaárak nélkül (év/év) (US)
Időszak: máj., előző: 3.2%, várt: 2.9%
20:00
Fed kamatdöntés (US)
Időszak: jún., előző: 5.25%, várt: 5.25%
Csütörtök
jún. 15.
01:50
Magánszektor gépipari rendelésállománya (év/év) (JP)
Időszak: ápr., előző: -3.5%, várt: -8.4%
01:50
Export (év/év) (JP)
Időszak: máj., előző: 2.6%, várt: -1.2%
01:50
Import (év/év) (JP)
Időszak: máj., előző: -2.3%, várt: -10.3%
04:00
Ipari termelés (év/év) (CHN)
Időszak: máj., előző: 5.6%, várt: 3.5%
04:00
Kiskereskedelmi forgalom (év/év) (CHN)
Időszak: máj., előző: 18.4%, várt: 13.7%
14:15
Európai Központi Bank kamatdöntés (EMU)
Időszak: jún., előző: 3.75%, várt: 4%
14:30
Tartós munkanélküli-segély kérelmek (ezer fő/hét) (US)
Időszak: jún., előző: 1757
14:30
Kiskereskedelmi forgalom (hó/hó) (US)
Időszak: máj., előző: 0.4%, várt: 0%
14:30
Import árindex (év/év) (US)
Időszak: máj., előző: -4.8%
14:30
Philadelphiai Fed index (US)
Időszak: jún., előző: -10.4, várt: -12.25
14:30
New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index (US)
Időszak: jún., előző: -31.8, várt: -15.6
14:30
Friss munkanélküli-segély kérelmek (ezer fő/hét) (US)
Időszak: jún., előző: 261
15:15
Kapacitás kihasználtság (US)
Időszak: máj., előző: 79.7%, várt: 79.7%
15:15
Ipari termelés (év/év) (US)
Időszak: máj., előző: 0.48%, várt: 0.1%
16:00
Üzleti raktárkészlet állomány (US)
Időszak: ápr., előző: -0.1%, várt: 0.2%
z.u.
Adobe (US)
Időszak: 2023 Q2, előző: 2.51, várt: 3.79
11:00
Fogyasztói árindex - végleges (EMU)
Időszak: máj., előző: 6.1%, várt: 6.1%
16:00
Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi index - előzetes (US)
Időszak: jún., előző: 59.2, várt: 60

Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Kirándulások az elit vagyonkezelés színfalai mögé

SZTORI
SZTORI2021. október 4.   16:13

Új sorozatunkban az elit vagyonkezelés kulisszatitkait Somlai László az Erste Private Banking vezetője tárja fel. A gazdasági sajtóban nemigen látott, számokkal és bennfentes tapasztalatokkal fűszerezett, mélyreható, egyben olvasmányos formában nyújtunk bepillantást a vagyonkezelés világába.

Sorozatunk azzal a céllal jött létre, hogy a vagyonkezelés mögött álló folyamatokat, lehetőségeket havi rendszerességgel, interjúkban mutassuk be. Somlai László az Erste Private Banking vezetőjének segítségével  egy hagyományosan titokzatosan működő szektorban, olyan szakember idegenvezetésével tehetünk közösen felderítő túrákat, aki az iparág mögöttes folyamatait belülről ismeri. Eddig a gazdasági sajtóban nemigen látott, számokkal és bennfentes tapasztalatokkal fűszerezett, mélyreható, egyben olvasmányos formában nyújtunk majd bepillantást az elit vagyonkezelés hazai és nemzetközi kulisszatitkaiba. Külön érdekesség lesz például a vagyonosokkal és vagyonkezelőikkel kapcsolatos városi legendák, vagy tévhitek tisztázására szánt őszinte kitekintőnk: „Oszlassunk el egy tévhitet trollrovatunk” rendszeresen az interjú végén mutat majd be és tisztáz a pénzügyek világából érdekességeket.


Somlai László - Az Erste Private Banking vezetője

A hónapról hónapra iparági mérésekkel, infografikákkal, üzletági tényekkel és számokkal jelentkező sorozatban úgy gondoljuk, minden olvasó számára érdekes tartalmak lesznek elérhetőek, bemutatva, hogy a privátbanki szakma és vagyonkezelési világ korántsem csupán a hozamokról szól, sokkal inkább tekinthető egyszerre pénzügyi mérnöki és concierge szolgáltatási munkának….. Ez a kettősség adja azt a fajta különlegességet, amit ügyfeleinknek pénzügyeik menedzselésében kínálunk az elit vagyonkezelés titokzatosan szép, ám korántsem titkos világában.

„A magyar Erste Bank része vagyunk, de szakmai irányítás az osztrák Private Banking standardjai alapján történik. Open architecture-ben dolgozunk, azaz a legtöbb hazai és nemzetközi versenytársunk befektetési terméke megtalálható a kínálatunkban. Tehát nem a legjobb terméket akarjuk előállítani minden területen, hanem a legjobbakat kiválogatni az elérhető kínálatból. Az ügyfeleink értenek a vagyon létrehozásához, a mi feladatunk a vagyon megőrzése, gyarapítása, és átörökítése a következő generációknak. Minden típusú és érdeklődésű ügyfél megtalálja nálunk a számítását, az is, aki szakértő a témában, és az is, aki inkább mindent ránk bízna” – Somlai László, az Erste Private Banking vezetője.)

Az Erste Bank a magyar banki piac legnagyobb szereplőinek egyike az ügyfélszám és a fiókhálózat mérete alapján. Kiemelt ügyfeleinknek szóló, az ügyféligények megértésén és a kiemelkedően magas minőségen alapuló Erste Private Banking szolgáltatásunkhoz kollégáink magas szakértelme mellett az Erste Csoport erős, független és stabil banki háttere nyújt biztonságot. Az Erste Banknál egy olyan egyedülálló divízió ez, mely egyesíti a befektetési szakma minden ágának szakértelmét. Az Erste PB üzletága az iparági Private Banking Hungary Éves Díjkiosztó gáláin évről-évre számos elismeréssel büszkélkedhet, a díjazás alapítása, 2015 óta minden évben a versenytársak szavazatai alapján AZ ÉV PRIVÁTBANKI SZOLGÁLTATÓJA DÍJ dobogósa, 2020-ban győztese!

Somlai László pályafutása egybeesik a rendszerváltás utáni magyar tőkepiac fejlődésével. László az egyik első végzős hallgatója volt a Budapesti Közgazdaságtudományi egyetem pénzügy szakának, ahol megismerkedett a tőkepiaci alapokkal, majd tudását a nemzetközi Bankárképzőben, és a Frankfurt School of Economics private banking leadership szakán csiszolta. Megfordult a tőkepiac több területén, dolgozott befektetési alapkezelőként, valamint tőkepiaci tanácsadóként az állami szektorban. 12 éve csatlakozott az akkor még kis privátbanki jelenléttel szárnyait bontogató Erste PB csapatához azzal az elhatározással, hogy egy vezető szolgáltatót építsenek kollégáival. László 2017-től vezeti az Erste Privát Banki szervezetét, ami időközben az egyik legmeghatározóbb szolgáltatóvá nőtte ki magát.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

SZTORI

Végre egy pozitív meglepetés!

A májusi inflációs adatokat tette közzé ma reggel a KSH. A fogyasztói árak havi szinten 0,4 százalékkal csökkentek, az éves infláció ezzel 21,5...

SZTORI

Óriásit esett az ipar áprilisban

Nemcsak a kiskereskedelemben, hanem az ipari termelésben is a vártnál rosszabbul kezdődött a második negyedév. A KSH közzétett adatai szerint az...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben

Elfogadom
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához. Bővebben itt