Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kezdődik az EKB kétnapos fóruma

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. szeptember 28.   09:32

Hamarosan kamatot emelhet a brit jegybank Ma kezdődik az EKB szokásos szeptemberi kétnapos jegybanki fóruma, amit hagyományosan Portugáliában, Lisszabon mellett, Sintrában tartanak. A jegybankárok mellett az eseményen részt vesznek...

Hamarosan kamatot emelhet a brit jegybank

Ma kezdődik az EKB szokásos szeptemberi kétnapos jegybanki fóruma, amit hagyományosan Portugáliában, Lisszabon mellett, Sintrában tartanak. A jegybankárok mellett az eseményen részt vesznek az akadémiai élet képviselői és a pénzügyi piac más szereplői is. Előadást tart Christine Lagarde EKB elnök is, aki valószínűleg optimista lesz a növekedést illetően, de igyekszik majd hangsúlyozni, hogy az infláció megugrása csak átmeneti.


Pablo Hernandez de Cos spanyol jegybankár szerint a bizonytalanság miatt az EKB-nak óvatosnak kell lennie a stimulus visszavételével, ezért a mennyiségi lazítás kivezetésének lehetőségét még csak nem is tárgyalták. Az EKB szemszögéből a PEPP vásárlások szűkítése nem minősül monetáris szigorításnak, mivel a havi vásárlások mennyiségét folyamatosan rugalmasan igazították már eddig is.


Andrew Bailey, a BoE kormányzója megismételte, hogy az infláció megfékezése érdekében még idén elkezdődhet a kamatemelés. Egyúttal azt is jelezte, hogy a kamatemelések előbb kezdődhetnek, minthogy a jelenlegi eszközvásárlási programon változtatnának.


A brit Munkáspárt elkezdte a felkészülést egy esetleges jövő évi előrehozott választásokra, ugyanis úgy érzik, hogy Boris Johnson előrehozott választásokat írhat ki, még mielőtt a tervezett adóemeléseket az emberek elkezdenék saját bőrükön érezni.

Nem ment át a Szenátuson a költségvetés meghosszabbítása

A Szenátus 50:48 arányban elutasította a költségvetés meghosszabbítását és a hitelplafon megemelését. A sikertelen szavazás után a hitelplafon megemelésére marad a másik út, a „budget reconciliation”, amihez 50 szavazat is elég, ugyanakkor több hétbe is telhet a folyamat véglegesítése. Ami a költségvetés meghosszabbítását illeti, kormányzati leállástól nem kell tartani, a republikánusok ugyanis az költségvetés meghosszabbítását támogatják a hitelplafon megemelése nélkül.


A bostoni és a dallasi Fed elnök is lemondott posztjáról, miután kiderült, hogy az elmúlt évben mindketten aktívan kereskedtek az amerikai tőzsdéken.

Többen is csökkentették Kína GDP növekedési előrejelzését

A Nomura vezető közgazdásza 8,2%-ről 7,7%-re csökkentette az idei kínai GDP növekedési előrejelzését. Mivel a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzéseknek való megfelelés miatt a gyárak leálltak, a közgazdász úgy látja, hogy a növekedési ütem csökkenni fog. Múlt héten a Fitch is csökkentette növekedési kilátásait, 8,4%-ről, 8,1%-re, arra hivatkozva, hogy az ingatlanpiac lassulása nyomást helyez a belföldi keresletre. A Goldman Sachs is módosította Kína növekedési kilátásait, jelenleg már csak 7,8%-os GDP növekedést vár idén, ami elmarad a korábbi 8,2%-os növekedési előrejelzéstől.


Az amerikai járványügyi központ egy szinttel megemelte a Szingapúrra és Hongkongra vonatkozó utazási figyelmeztetését. Ez azt jelenti, hogy azok, akik nincsennek beoltva, jobban teszik, ha elkerülik ezeket a városokat, hiszen magas a fertőzöttek száma.


A kínai ipari vállalatok profittömege augusztusban 10,1%-ra csökkent éves bázison a júliusi 16,4%-os növekedésről, elmaradva a 16%-os Bloomberg várakozástól. Ez azt jelentheti, hogy a PBOC 50 bázisponttal csökkentheti a bankok tartalékráta-követelményét a következő hónapban vagy azután.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben