Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meglepetést is hoztak a tegnapi kamatdöntő ülések

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. szeptember 24.   09:13

Hamarosan megtudhatjuk, hogy újraválasztják-e Powellt Az amerikai járványvédelmi központ támogatja a Pfizer/BioNTech Covid-19 elleni emlékeztető oltások beadását a 65 feletti, valamint a súlyos betegségben szenvedő amerikai...

Hamarosan megtudhatjuk, hogy újraválasztják-e Powellt

Az amerikai járványvédelmi központ támogatja a Pfizer/BioNTech Covid-19 elleni emlékeztető oltások beadását a 65 feletti, valamint a súlyos betegségben szenvedő amerikai állampolgárok számára. Több millió veszélyeztett lakos kaphatja majd meg a támogató oltásokat, hogy még jobban védve legyenek a vírus ellen. 


Továbbra is Jerome Powell, a Federal Reserve jelenlegi elnöke a legesélyesebb jelölt a jegybankelnöki székre. Ha a Fehér Ház újraválasztja, és ha a történelem megismétli önmagát, akkor a hivatalos döntés a központi bank novemberi ülése előtt megszülethet.


Ma az USA-ból az új lakás építési és értékesítési adatokat várjuk.

Lazított a török jegybank

A török jegybank tegnap váratlanul 100 bázisponttal, 18%-ra csökkentette az alapkamatot. A meglepő lazítás hatására a török líra új rekordra gyengült a dollárral szemben.


A brit jegybank a vártnak megfelelően nem változtatott a monetáris kondíciókon. Azonban a magas infláció miatt változott a jegybanki kommunikáció, megnyitva a novemberi kamatemelés lehetőségét. A jegybankon belül egyetértés van arról, hogy a monetáris szigorítást a kamat emelésével kell kezdeni, és ezt követően jöhet az eszközvásárlási program visszafogása, várhatóan az év végén.


A svájci és norvég jegybank döntése megfelelt a papírformának. Svájcban -0,75%-on tartották a kamatot, míg a norvég jegybank az eddigi 0%-ról 25 bázispontra emelte a kamatot. Ezzel a G10-es jegybankok közül a norvég jegybank emelt először kamatot.


Christine Lagarde, az EKB elnöke a CNBC-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy folyamatosan monitorozzák az Evergrande körüli eseményeket. Ugyanakkor véleménye szerint Európának meglehetősen limitált közvetlen kitettsége van a kínai ingatlanfejlesztő óriás felé. Az inflációs folyamatokkal kapcsolatban ismét az átmeneti jellegre utalt Lagarde, az emelkedő energiaárakat és az ideiglenesen alacsonyabb német áfa kivezetésének áremelő hatását kiemelve.


Vasárnap tartják a német választásokat. A közvéleménykutatások alapján elég szoros lehet a verseny a CDU/CSU és az SPD között, így hosszan elnyúló kormányalakítás várható.

Japánban az infláció nem fogja egyhamar elérni a 2%-os célt

A kínai központi bank 42 milliárd dollárt fecskendezett a gazdaságba, hogy stabilizálja a piacokat, ami a legnagyobb mértékű heti szintű beavatkozás január óta.


Japánban megtört a fogyasztói árak 12 hónapja tartó csökkenése, és augusztusban változatlan maradt a fogyasztói árindex. Ez nagyrészt az emelkedő energia költségeknek és a turizmus fellendülésének köszönhető. Az adat megegyezik a várakozásokkal. A BoJ 2%-os célja valószínűleg még egy jó darabig nem lesz elérhető, hiszen csökken a hazai kereslet, mivel az elöregedő populáció csökkenő keresletet támaszt a termékek és szolgáltatások iránt.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben