Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Hamarosan ismét történelmi csúcsra kapaszkodhat az S&P500

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2014. augusztus 19.   10:03

S&P500: Nincs több ellenállás a történelmi csúcsig Folytatódik az emelkedés a tengerentúlon, az S&P500 indexnek tegnap sikerült a 30 napos mozgóátlagot is áttörnie, így az 1.991 pontos történelmi csúcsig már nem...

S&P500: Nincs több ellenállás a történelmi csúcsig
Folytatódik az emelkedés a tengerentúlon, az S&P500 indexnek tegnap sikerült a 30 napos mozgóátlagot is áttörnie, így az 1.991 pontos történelmi csúcsig már nem látható több ellenállás. A július végén indult esést szinte teljes egészében kiheverte az árfolyam, így a technikai kép továbbra is pozitív. Jelenleg úgy tűnik, hogy folytatódhat az emelkedő trend és napokon belül új történelmi csúcsot ünnepelhetnek a befektetők, de a 2.000 pont feletti szintek sem elérhetetlenek.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1.9501.905 1.991 
EUR/USD: Az oldalazást további dollárerősödés követheti
A július második felében tapasztalt csökkenést oldalazás követte az elmúlt hetekben a devizapárban. Jelenleg egy szűkülő alakzat rajzolódik ki a grafikonon, amiből hamarosan nagyobb elmozdulás jöhet, az irány pedig nagy valószínűséggel lefelé lehet, vagyis folytatódhat a csökkenő trend. Az 1,333-as szint törésével már gyorsan elérhető az 1,33-as támasz, amely alatt nagy tere nyílna a dollár további erősödésének.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1,3331,33  1,341
USD/HUF: Emelkedő trendben a devizapár
A 20 és 30 napos mozgóátlagok kíséretében emelkedik hónapok óta az USD/HUF devizapár árfolyama. Május óta egy masszív emelkedő trend rajzolódott ki a grafikonon, amely rövid-középtávon is folytatódhat, ráadásul a kedvező technikai képet a fundamentumok is erősítik.
A mozgásnak az érdekessége, hogy az elmúlt hónapokban többször is a 20 napos mozgóátlag állította meg a korrekciót, ezért egy eléggé kiszámítható trend alakult ki a devizapárban. A múlt héten ismételten a 20 napos mozgóátlagig szúrt le az árfolyam, ahonnan már sikerült visszapattannia.
A korrekció végével egy ideális vételi pont alakult ki a grafikonon, ráadásul nagyon kedvező hozam/kockázat arány mellett léphetünk piacra. A stop-loss megbízást viszonylag szűken a trendvonalnál helyezhetjük el, ami ráadásul egy megerősített szint, mert a 20 és 30 napos mozgóátlagok is a trendvonal felett vannak, és az utóbbi hónapokban többször megbízható támaszt jelentettek. Célárfolyamnak egy távoli szintet, 250 forintot jelöljük meg, azonban figyelembe kell venni, hogy előtte több ellenállás is található: 237,5 és 238,5-nél illetve 240,7-nél. A stop-loss pontos szintje 230,9 forint, így a hozam/kockázat: 4,6:1-hez.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
232,3 237,5 238,5 
DAX30: Folytatódhat az emelkedés
Jól kezdődött a mai kereskedés a hazai börzén, az árfolyam réssel nyitott és elérte a 20 napos mozgóátlagát. A két héttel ezelőtti mélypont óta folyamatosan emelkedik a DAX30 árfolyama, de még bőven van hova emelkednie, mert a 10.000 pont feletti csúcsokról nagyot zuhant júliusban a kurzus. A következő erősebb ellenállás a 9.500 pontnál húzódó 200 napos mozgóátlagnál található.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 9.0008.910  9.500
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben