Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mozgalmas nap vár a német részvénypiacra

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. szeptember 17.   10:23

Európa legszigorúbb vakcinaszabálya jön Olaszországban A FTSE100 és a DAX is 0,2%-ot, a CAC40 pedig 0,6%-ot emelkedett. Fontos nap a mai a DAX index életében, hétfőtől ugyanis 40 tagúra bővül, ami 1988 óta a legnagyobb változás...

Európa legszigorúbb vakcinaszabálya jön Olaszországban

A FTSE100 és a DAX is 0,2%-ot, a CAC40 pedig 0,6%-ot emelkedett.


Fontos nap a mai a DAX index életében, hétfőtől ugyanis 40 tagúra bővül, ami 1988 óta a legnagyobb változás az index történetében. Mivel hétfő reggeltől már az új indexsúlyok élnek, így a befektetőknek ma kell a változáshoz alkalmazkodniuk. Főként az ETF-ek részéről várható ma jelentős forgalom a DAX jelenlegi és új komponenseiben is.


Olaszországban minden alkalmazott számára kötelezővé teszik a Covid elleni oltást, ami Európában a legszigorúbb szabályozást jelenti. A törvény egy hónap múlva, október 15-én lép életbe. Azok számára pedig, akik egészségügyi okból nem olthatók, ingyenessé teszik a tesztelést. A beoltható lakosság 75%-a már mindkét oltást megkapta Olaszországban, miközben a 12-19 éves korosztályban csak 46% az átoltottság. Az előírás a kabineten belül is jelentős vitát generált.


Az Európai Központi Bank határozottan cáfolta és félreértésnek nevezte a Financial Times értesüléseit. A neves pénzügyi lap korábban arról számolt be, hogy Philip Lane közgazdászok előtt zárt közben azt nyilatkozta, hogy az infláció az elemzési időhorizontot követően rövidesen, vagyis 2025-ben elérheti a jegybak 2%-os célját.

Vevő akadhat a német állam Commerzbank pakettjére

A német Handelsblatt értesülései szerint a Cerberus befektetői csoport a német álam Commerzbakban meglévő 15,6%-os részesedésének megvételén gondolkodik. A tranzakció megvalósulása pozitív lenne a részvényesek számára, hiszen elmúlna az állami tulajdonrész értékesítésének kockázata. A megállapodás csak a szeptember 26-i német választást követően jöhet létre. A CDU/CSU és a Zöldek is támogatnák a részvénycsomag értékesítését, míg a Szociáldemokraták inkább hajlanak az állami tulajdon megtartása felé.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben