Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagy nap

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. szeptember 17.   09:58

Erste kommentár A mai napi záróárakkal kerül átsúlyozásra a DAX index, ami hétfőtől már nem 30, hanem 40 tagú. Ennek megfelelően az ETF-ekben és más, a DAX indexet követő alapokban is komoly mocorgásra lehet...

Erste kommentár

A mai napi záróárakkal kerül átsúlyozásra a DAX index, ami hétfőtől már nem 30, hanem 40 tagú. Ennek megfelelően az ETF-ekben és más, a DAX indexet követő alapokban is komoly mocorgásra lehet ma, elsősorban a nap végén számítani. Ha ehhez hozzávesszük, hogy negyedév és hó végi opciós és határidős kifutások is most vannak, akkor arra számíthatunk, hogy a többi piacon, és így a BUX indexben is nagy lehet a forgalom. Mindezek ellenére nem számítunk nagy mozgásokra, hiszen az alapkezelőknek az elmúlt hetekben volt idejük felkészülni ezekre a lépésekre.


A DAX a pozitív tartományban nyitott a mai napon, miközben a rövid indikátorok inkább semleges képet mutatnak. Ez azért is meglepő picit, mert a várakozásoknál jobb tegnapi kiskereskedelmi adat tovább növelte a valószínűségét, hogy a Fed is lépni fog a jövő héten, és mond valamit arról, hogy hogyan tervezi csökkenteni az eszközvásárlási programját. Ugyanakkor a hó eleji kártyaköltési adatok azt mutatják, hogy jelentősen nőtt a lakossági költekezés, s nem csak online. Ez összhangban lehet azzal is, hogy mintha már elkezdett volna lassulni a járvány terjedése az USA-ban, amelynek köszönhetően csökken a lakosság félelme. Mindeközben az európai gyógyszergyártók papírjai a közel egyhónapos lejtmenetet követően kezdenek magukra találni, amit a Richter részvényei is megérezhetnek. Pláne az után, hogy Jeffries az egyik kedvencévé választotta a magyar céget. Az OTP tovább szenved, a BUX pedig gyakorlatilag oldalaz.

Amerika gazdasága kezdi maga mögött hagyni a delta hatását

Vegyes kereskedéssel ért véget a csütörtöki nap. Az S&P 500 index 0,2%-ot csökkent, a Nasdaq Composite azonban a kötvényhozamok emelkedésének ellenére felülteljesítette a ciklikus indexeket, és 0,1%-os pluszban zárt.


A tegnap publikált augusztusi kiskereskedelmi forgalom pozitív meglepetés volt a piaci szereplők számára, mivel a várt 0,7%-os csökkenés helyett 0,7%-os növekedésről számolt be a Kereskedelmi Minisztérium. A kedvező jelentés mellett a lakossági hitel- és bankkártya forgalom is arról árulkodik, hogy a delta variáns gazdasági hatása egyre csökken Amerikában. A JPMorgan & Chase hitel- és betéti kártya forgalma szeptember első 10 napjában ismét 20% feletti növekedést mutatott 2019 azonos időszakához képest. Sőt mi több, az online vásárlástól mentes helyi kártyaforgalom új csúcsra ugrott, ami különösen fontos az emberek félelmének feltérképezése kapcsán. Az éttermek helyi kártyaforgalmának két éves növekedése szintén új csúcsra emelkedett.


Az Invesco és a State Street vagyonkezelő üzletága a lehetséges egyesülésről tárgyal, és ha megvalósul, akkor ez lehet az iparág egyik legnagyobb tranzakciója, hiszen a State Street vagyonezelője közel 4000 milliárd dollárt kezel, és vezető szerepet tölt be az ETF üzletágban is. Az Invesco 1500 milliárd dollárnyi vagyon fölött rendelkezik, és van egy nagy ETF üzletága is. A hírre az Invesco észvénye 8%-ot emelkedett zárás után, a State Street pedig 1%-kal értékelődött fel. 

Szingapúr több IPO-t szeretne látni

Ázsiában az indexek vegyesen teljesítenek, de a piacokon végigsöpört egy optimistább hangulat. A Nikkei 225 index 0,6%-ot, a Hang Seng index pedig 0,3%-ot emelkedik, viszont a Shanghai Composite index 0,4%-os mínuszban van.


Szingapúr a tőzsde fejlesztésének keretében több technológia céget vezetne be a parkettre. A városállam az ingatlanalapok kedvence, viszont a vezetőég szeretne több nagy növekedésű vállalatot is látni a börzén. Bejelentették, hogy a helyi befektetési céggel, a Temasek-kel közösen új alapot hoznak létre ennek a segítésére, és, hogy támogassák a cégeket a nyilvános kibocsátásokon keresztül történő tőkeszerzésben. Az alap 1,1 milliárd dollárdal indul. A szingapúri tőzsde sikeresen felülteljesítette regionális társait, viszont a nyilvános kibocsátások tekintetében elmarad azoktól.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben