Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcson a BUX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. szeptember 7.   09:24

Erste kommentár Egy ideje már a BUX is felzárkózott a nyugat-európai társaihoz, s időről időre a magyar tőzsdeindex is új csúcsokat döntöget, ahogy tegnap is láthattuk. Ez is jól mutatja, hogy a befektetők már nem csak a...

Erste kommentár

Egy ideje már a BUX is felzárkózott a nyugat-európai társaihoz, s időről időre a magyar tőzsdeindex is új csúcsokat döntöget, ahogy tegnap is láthattuk. Ez is jól mutatja, hogy a befektetők már nem csak a fejlett, hanem a feltörekvő piacokra is egyre több figyelmet fordítanak, a ciklikus és a kis és közepes kapitalizációjú papírok mellett. Sőt, ez nem csak az amerikai piacra igaz, hiszen tegnap azt láthattuk itthon, hogy a kisebb részvények többsége szép emelkedést és szép forgalmat tudott produkálni. Ez szerepet játszott abban, hogy a piaci forgalmon végül nem is látszott, hogy tegnap hiányoztak az amerikai befektetők. Az indexet az OTP húzta, amelyre számos felminősítés érkezett az elmúlt hetekben, s már 23 ezer forintos célárfolyammal is találkozhatunk. Így nem meglepő, hogy ma is tovább emelkedik a részvény, amit a technikai kép is támogat egyelőre.


A DAX enyhe mínuszban nyitott, s a különböző periódusú technikai indikátorok alapján az tűnik valószínűnek, hogy oldalazás lesz belőle a mai napon. Az amerikai határidők pedig enyhe pluszban vannak a reggeli órákban.

Vége a lazsálásnak

Amerikában tegnap a munka ünnepe (Labor Day) miatt zárva voltak a piacok, de ma már újult erővel indul a kereskedés.


Nem várható ma semmilyen fontos gazdasági esemény.

Felülteljesít a kínai export

Ázsiában emelkedtek az indexek, miután a kínai export 25,6%-kal emelkedett augusztusban éves bázison, felülmúlva az elemzők 17,1%-os várakozását. A Shanghai Composite 1,2%-ot, a Hang Seng pedig 0,9%-ot emelkedett. Japánban a Nikkei 225 0,9%-kal zárt magasabban.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok pluszban, az európaiak mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben