Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Minden tekintet Jerome Powell-ra szegeződik

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 27.   09:14

Erste kommentár Magyar idő szerint ma 16 órakor fogja megtartani szokásos beszédét Jerome Powell a Fed éves Jackson Hole-i konferenciáján. Tekintve, hogy a jegybanknak az elmúlt hónapok során már számos...

Erste kommentár

Magyar idő szerint ma 16 órakor fogja megtartani szokásos beszédét Jerome Powell a Fed éves Jackson Hole-i konferenciáján. Tekintve, hogy a jegybanknak az elmúlt hónapok során már számos lehetősége lett volna az eszközvásárlási programok csökkentésére, Powell várhatóan nem most, a delta variáns felfutásával egyidőben fogja bejelenteni a lazító intézkedésék visszavonásának megkezdését. A következő FOMC kamatdöntő ülés szeptember 22-én lesz, amikor a delta variáns visszahúzódása és egy újabb erős munkaerőpiaci jelentés esetén sor kerülhet a bejelentésre. Fontos megjegyezni, hogy az eszközvásárlási programok nélkül is fennmarad a rendkívül támogató monetáris környezet, így a tőkepiacok szempontjából várhatóan nem okoz tartós fordulatot a QE kivezetése.

Az amerikai legfelsőbb bíróság törvénytelennek minősítette a kilakoltatási moratóriumot

Az előző napok erős emelkedésének következtében egy természetes reakció érkezett az amerikai részvénypiacon, aminek hatására az S&P 500 index 0,6%-os mínuszban zárta a kereskedést. A Dow Jones 0,5%-ot, a Nasdaq pedig több, mint 0,6%-ot csökkent.


Az amerikai legfelsőbb bíróság tegnap úgy határozott, hogy a Biden-adminisztráció által október 3-ig meghosszabbított országos kilakoltatási tilalom törvénytelen. Az eredetileg július 31-én lejáró tilalmat Biden közbenjárására azért hosszabbították meg, hogy az állami és helyi önkormányzatoknak legyen idejük szétosztani a Kongresszus által biztosított 47 milliárd dolláros bérleti támogatást a rászorulóknak. A program rendkívül lassan halad, július végéig a keretösszeg nem több mint 10%-át sikerült eljuttatni az igénylők részére. Több állam, köztük Kalifornia vagy New York saját kilakoltatási tilalommal rendelkezik, így a legfelsőbb bíróság döntése ezen államok lakosait nem érinti.


Piaczárást követően tette közzé harmadik negyedéves jelentését a HP, ami vegyes képet mutatott. A bevétel éves alapon 27%-kal 15,3 milliárd dollárra emelkedett, ami elmaradt az elemzők által várt 15,9 milliárd dollártól. Az 1 dolláros EPS eredmény viszont felülmúlta a 84 centes várakozást. A negyedik negyedévre a kilátások optimizmusra adnak okot.


Ma inflációs adatokat, illetve személyi jövedelem és személyi kiadás adatokat várunk az USA-ból.

Vegyes a kép Ázsiában

Ázsiában vegyesen teljesítenek a piacok. Míg a japán Nikkei 225 0,5%-ot esik, addig Kínában a Shanghai Composite 0,4%-kal, a Hang Seng pedig hajszálnyival, 0,1%-kal emelkedik.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a DAX volt mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben