Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megjött a tapír

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 25.   10:04

Erste kommentár Na nem az USA-ban, hanem itthon kezdődött meg a mennyiségi lazítás kivezetése. Ugyan nem volt soha deklarált, kommunikált vásárlási célja az MNB-nek, de az vált gyakorlattá, hogy heti 60...

Erste kommentár

Na nem az USA-ban, hanem itthon kezdődött meg a mennyiségi lazítás kivezetése. Ugyan nem volt soha deklarált, kommunikált vásárlási célja az MNB-nek, de az vált gyakorlattá, hogy heti 60 milliárd forint értékben vásároltak kötvényeket. Ezt csökkentik most 50 milliárdra, és negyedévente döntenek a további csökkentésről. Azt is elmondták, hogy hosszú lesz a kivezetés, ami azt sugallja, hogy negyedévente 10 milliárd forinttal csökkenhet a heti vásárlás kerete, de ettől nyilván el is térhetnek. Ezt mi, piaci szemlélők inkább alap forgatókönyvnek tekintjük. A lépés meglepetésként hatott a várt 30 bázispontos kamatemelés mellett, ami plusz löketet adott a forintnak. Így az is előfordulhat, hogy a korábbi erős támasz, a 345-ös szint alá is benézhet az EURHUF árfolyam. Ugyanakkor a részvénypiaci hatás limitált, legalábbis ami a részvényértékelést illeti, hiszen azt is mondta a jegybank, hogy alapvetően a rövid kötvények vásárlását hagyja el, s a hosszú oldalon továbbra is magas marad az aktivitás.


Ma a DAX enyhe emelkedéssel kezdte a napot, amit talán inkább oldalazásnak hívhatunk. Ez pedig a rövid indikátorok egymásnak ellentmondó állása miatt így is maradhat a mai napon. A BUX a tegnapi csökkenést követően ma is lefelé mozog.

A Képviselőház is elfogadta a költségvetési keret megemelését

Továbbra is kitart a pozitív hangulat az amerikai részvénypiacon. Az S&P 500 index 0,2%-os emelkedésével új csúcsra ment a tegnapi kereskedés során. A Dow Jones 0,1%-ot, a Nasdaq Composite pedig 0,5%-ot emelkedett.


A Fehér Ház közbenjárásának köszönhetően megszületett a megállapodás a Képviselőház demokrata vezetősége és a moderált képviselők között. 220:212 arányban elfogadták a költségvetés 3.500 milliárd dolláros megemelését, ami Biden családtámogatási csomagjának első lépése. A moderált demokraták támogatásáért cserébe Nancy Pelosi megígérte, hogy legkésőbb szeptember 27-ig szavazásra bocsájtja a Szenátus által már megírt és elfogadott infrastruktúra csomagot.


Piaczárást követően jelent az Autodesk és a Salesforce, makroadatok közül pedig a jelzáloghitel igénylések és a tartós cikkek rendelésállománya lehet fontos.

Ausztráliában gyorsan pusztít a delta variáns

Ázsiában vegyesen teljesítenek a piacok a tegnapi ralit követően. Japánban a Nikkei 225 változatlan, míg Kínában a Shanghai Composite 0,4%-kal emelkedik, a technológiai Hang Seng pedig szintén változatlan.


A lassú kezdés után Ausztrália felgyorsította a COVID-19 oltásokat. Ennek ellenére, mivel a delta variáns gyorsan terjed, nehéz időszak elé néz az ország, még akkor is, ha naponta több százezren állnak sorba oltásért. A delta variáns terjedése miatt Sydney-t lezárták két hónapra, de még így sem látni lassulást a vírus terjedésében, hiszen a napi új fertőzöttek száma elérte a 919 főt, míg egy nappal korábban még csak 830 ember betegedett meg. A korlátozásokat valószínűleg csak akkor oldják fel, hogy ha a lakosság 70%-a megkapta mindkettő oltást, amit bőven az év vége előtt elérthetnek.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben