Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az MNB-re figyelünk

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 24.   10:16

Erste kommentár Ma egy újabb kamatdöntő üléssel és várhatóan 30 bázispontos kamatemeléssel leszünk gazdagabbak a délután folyamán. Ugyan a gazdasági növekedés nagyobb lett a vártnál a...

Erste kommentár

Ma egy újabb kamatdöntő üléssel és várhatóan 30 bázispontos kamatemeléssel leszünk gazdagabbak a délután folyamán. Ugyan a gazdasági növekedés nagyobb lett a vártnál a második negyedévben, és az infláció is a vártnál jobban csökkent júliusban, de ez nem ad okot a hátradőlésre. Az utóbbi nagy valószínűséggel újra felfelé fog kapaszkodni az ősz folyamán, de a nyár elején elindított kamatemelési ciklust csak a szeptemberi inflációs jelentés után fogja finomhangolni az MNB. Így az alapkamat 1,2 százalékról 1,5 százalékra emelkedhet a mai napon, és a betéti ráták is hasonló mértékben emelkedhetnek, pl. az overnight betéti ráta 0,55 százalékra. A meglepetés az lenne, ha ettől eltérne a jegybank, de ennek kicsi a valószínűsége. Annak ellenére, hogy a papírforma teljesülhet, a forint a múlt héten erősödött a régiós devizákkal szemben, és ma sem velük mozog, hanem a reggeli órákban azokról leválva, erősödött a magyar fizetőeszköz.


A DAX ma is a pozitív tartományban kezdte a napot, igaz csak kis elmozdulással. A rövid technikai indikátorok továbbra is támogatók, ezért kicsit meglepő ez a lagymatag mozgás. A BUX pedig a múltheti felülteljesítést követően inkább oldalaz a ma reggeli órákban.

Teljes jóváhagyás kapott a Pfizer-BioNTech vakcina

Tovább folytatódik a pozitív hangulat az amerikai részvénypiacon. A Dow Jones 0,6%-ot, az S&P 500 0,9%-ot, a Nasdaq pedig 1,6%-ot emelkedett.


Tegnap délután az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) jóváhagyta a Pfizer-BioNTech Covid-19 elleni vakcináját, így ez az oltóanyag az első, amelyik nem csak vészhelyzeti, hanem teljes jóváhagyással rendelkezik. Ez azt jelentheti, hogy egyre több ember beoltathatja magát, illetve több cég, egyetem és az államigazgatás is kötelezővé teheti az oltást. A hírre a BioNTech papírja 10%-ot ugrott, a Pfizeré pedig 2,5%-kal emelkedett.


Az IHS Markit augusztusi beszerzési menedzser indexei alapján a gazdasági felépülés tovább folytatódik az USA-ban, a növekedés üteme azonban fokozatosan lassul. A delta variáns fellángolása és a továbbra sem szűnő munkaerőpiaci és gyártási problémák miatt a szolgáltatóipar aktivitása 8 hónapos, a feldolgozóiparé pedig 4 hónapos mélypontra esett. A teljes vállalati szektort nézve idén most nőtt a legkisebb mértékben az új megrendelések száma, a míg foglalkoztatottak számának bővülése 2020 júliusa óta most a legalacsonyabb.


Ma az új lakás értékesítési és építési adatokat, valamint a Richmond Fed feldolgozóipari indexét figyeljük.

Ázsia emelkedik, de a további esés még mindig benne van a pakliban

Az ázsiai részvényindexek nagyot emelkednek, miután a befektetők optimistábbak lettek a Pfizer-BioNTech vakcina teljeskörű jóváhagyás után. Japánban a Nikkei 225 több mint 1%-ot, míg Kínában a Shanghai Composite 1,2%-ot, a Hang Seng index pedig 2%-ot ugrott.


A DIDI felhagyott európai terjeszkedési terveivel, miután egyre nagyobb az aggodalom azzal kapcsolatban, ahogy a vállalat a felhasználók adatait kezeli. Így egy időre jegelve lettek azok a tervek is, hogy az Uber-t megszorongassa Angliában.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben