Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Itt van újra

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 23.   10:37

Erste kommentár Idén is megérkezett a hurrikán szezon. Szerencsére most még nem tűnik olyan vészesnek a dolog. A Henri nevű hurrikánt nemrég visszaminősítették trópusi viharrá, és mostanában érkezik...

Erste kommentár

Idén is megérkezett a hurrikán szezon. Szerencsére most még nem tűnik olyan vészesnek a dolog. A Henri nevű hurrikánt nemrég visszaminősítették trópusi viharrá, és mostanában érkezik meg New Yorkba illetve New England-be, ahol felkészülten várják. Korábban a Grace nevű hurrikán okozott nagy pusztítást Mexikó déli részén, ahol nyolc ember meg is halt. Az elkövetkező hetekben a hurrikán szezonra is oda kell figyelnünk az olaj kapcsán, még akkor is, ha ezeknek a viharoknak egyelőre gyakorlatilag semmilyen hatása nem volt az olaj árfolyamára, ami ma reggel emelkedésnek indult egy 2018 óta nem látott eső sorozatot követően. Az ok a delta variáns terjedése, ami miatt Ázsiában jelentős, 1 millió hordó fölötti kereslet visszaesést látnak. Közben az amerikaiak annak ellenére elkezdtek bezárkózni, hogy egyelőre nincsenek újabb megszorítások. S itt válik érdekessé Jackson Hole, ami csütörtöktől szombatig tart. A befektetők nagyon kíváncsiak, hogy elhangzik-e új iránymutatás a mennyiségi lazítás visszavételével kapcsolatban.


Azaz lesz mire figyelnünk most is, és akkor az MNB borítékolható 30 bázispontos holnapi kamatemeléséről még nem is beszéltünk. Ebben az esetben az lenne a meglepetés, ha ettől eltérne a jegybank. Mindenesetre a pénz tovább dolgozik, és a múlt hét végén újra javult a hangulat a börzéken. Így a DAX is emelkedéssel kezdte a napot, aminek a nagy része elolvadt az első órában, pedig a technikai indikátorok támogatják az emelkedést. A BUX is jól kezdte a napot.

Fordult a hangulat Amerikában

Úgy látszik, az elmúlt hónapok rendkívül alacsony volatilitása továbbra is kitart az amerikai részvénypiacon. Két nap esés után csütörtökön és pénteken ismét emelkedésnek indult a piac. A Dow Jones 0,6%-ot, az S&P 500 0,8%-ot, a Nasdaq Composite pedig 1,2%-ot emelkedett a hét utolsó napján.


Az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) a Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcina jóváhagyásán dolgozik. Ez azt jelentené, hogy a vakcina megkapná a teljes FDA jóváhagyást, és nem csak vészhelyzeti engedélye lenne. Ha hivatalosan engedélyeznék, akkor a vakcina a világjárvány megszűnése után is elérhető maradna a piacon, és a gyártó közvetlenül reklámozhatná azt. Ezt ugyanis a csak vészhelyzeti engedéllyel rendelkező oltóanyagok gyártói nem tehetik meg.


Miután lassan véget ér a második negyedéves jelentési szezon, most már inkább a gazdasági adatokat figyeljük. A mai napon a beszerzési menedzser indexek, illetve a használt lakás értékesítések a legfontosabbak.

Ázsia nagyot ugrik

Miután pénteken a Hang Seng index korrigált, ma a legfontosabb ázsiai indexek elkezdtek visszapattanni. A japán Nikkei 225 1,8%-ot emelkedett, míg Kínában a Shanghai Composite 1,4%-ot, a Hang Seng pedig 1,5%-ot emelkedett.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Jöhet a Gloster részvények felaprózása

A Gloster augusztus 19-ei rendkívüli közgyűlése ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta a részvények tizedelését. Az átalakítás következtében 1 darab 100 forint névértékű törzsrészvény helyébe 10 darab, egyenként 10 forint névértékű törzsrészvény lép. A részvényfelaprózás pontos értéknapját később határozzák meg, arról az igazgatóság saját hatáskörben dönthet.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben