Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Semmi sem a régi

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 17.   09:44

Erste kommentár Tegnap a vírus terjedésével kapcsolatos félelmek és a talibán előretörése ellenére a Dow Jones és az S&P500 index is új csúcson zárt. Pedig az elején beleadtak az indexekbe, de a kezdeti...

Erste kommentár

Tegnap a vírus terjedésével kapcsolatos félelmek és a talibán előretörése ellenére a Dow Jones és az S&P500 index is új csúcson zárt. Pedig az elején beleadtak az indexekbe, de a kezdeti esést azonnal megvették a piaci szereplők. Továbbra is dolgozik a pénz. Pedig szeptembertől változás jön, jöhet. Egyrészt a heti 300 dolláros munkanélküliségi csekkek megszűnnek, hacsak nem hosszabbítják meg a delta variáns gyors terjedése láttán. A Fed is a fékre léphet a szeptemberi ülése után, s megkezdheti a mennyiségi lazítás kivezetését. Éppen ezért sokan figyelik majd Jerome Powell jegybankelnök ma esti megszólalását, ő azonban valószínűleg nem fog beszélni a mennyiségi lazítás kivezetéséről (tapering, tapír).


A DAX a kínai részvények esése által is generált kedvezőtlen nemzetközi hangulatnak megfelelően a negatív tartományban nyitott. Ugyanakkor technikailag akár fel is állhat ma, hiszen a rövid indikátorok támogatók. A BUX is enyhén a negatív tartományban nyitott ma reggel.

Valószínűleg nem fog meglepetést okozni Jerome Powell

Tegnap a nap eleji esést zárásra sikerült ledolgozniuk az amerikai indexeknek. A Dow Jones és az S&P is 0,3%-ot emelkedett, ezzel mindkettő új csúcsra futott. A Nasdaq-nak nem sikerült emelkednie és 0,2%-os mínuszban zárta a napot.


Magyar idő szerint ma este fél 8-kor tart beszédet Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke, aki az eszközvásárlási programok kapcsán várhatóan nem fog új információval szolgálni. Az elmúlt napokban a média elkezdte felhívni a piaci szereplők figyelmét arra, hogy a Fed már a szeptemberi jegybanki ülésen bejelentheti az eszközvásárlási programok csökkentését.


Ma piacnyitás előtt a Walmart és a Home Depot teszi közzé jelentését. A makroadatok közül a kiskereskedelmi forgalmat és az ipari termelést lesz érdemes figyelni.

Kína továbbra is terrorizálja a tech cégeket

Esnek ma a legfontosabb ázsiai indexek, miután Kínában a technológiai vállalatok ellen irányuló szabályozási környezet ismét aggodalmakat kelt a befektetőkben. A Shanghai Composite 1,2%-ot, a Hang Seng 1,4%-ot esik, míg a Nikkei 225 lényegében változatlan.


A kínai versenyhatóság kiadott egy szabályozási tervezetet, melynek célja, hogy megállítsa a tisztességtelen versenyt az internetes cégek között. A rendelkezések számos területet lefednek, többek között szabályozzák, hogy a vállalatok miként használhatják fel az adatokat, illetve segítik a hamis termékek kiszűrését. A hírre a Tencent 3,5%-kal, az Alibaba pedig 2,5%-kal értékelődött le.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a főbb európai és amerikai határidős indexek.

Nem változtatott a MOL besorolásán az S&P

Az S&P Global Ratings áttekintette a MOL és egyes MOL kötvények besorolását, de azokat nem módosította, mínősítésük továbbra is ”BBB-”.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben